ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ζάκυνθος: Πάλι μπλέξιμο με τα μηχανήματα για σκουπίδια




Ευθύνες στη δημοτική Αρχή για την μη παραλαβή των μηχανημάτων που θα επέτρεπαν τη λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης για τα σκουπίδια του νησιού στην περιοχή Λίβα, επιρρίπτει μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7»» ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραπάνος. 
 
Όπως εξηγεί μετά και την παρέλευση της ημερομηνίας παραλαβής των μηχανημάτων και τα όσα συνέβησαν από τις 25 Ιουνίου και μετά, οπότε κι έφτασαν στο νησί τα μηχανήματα, πλέον ο δήμος επαφίεται στην καλή διάθεση του εργολάβου. Και τούτο γιατί εάν θέλει θα κάνεις αλλαγές στα μηχανήματα που απέστειλε και τα οποί διαπιστώθηκε ότι είναι μικρότερα από εκείνα που είχαν παραγγελθεί.

«Είναι αδιόρθωτη η κατάσταση και ο κίνδυνος να έχουμε πάλι τα περσινά με τα σκουπίδια, είναι υπαρκτός. Υπάρχουν τα μηχανήματα για την ενδιάμεση λύση για τα οποία δαπανήθηκε ένα κονδύλι των 850.000 ευρώ. Ήρθαν στις 25 Ιουνίου, όφειλε να τα τοποθετήσει στον Λίβα, χώρος που έχει επιλεγεί για την ενδιάμεση λύση, Ο χώρος όμως δεν ήταν έτοιμος, γιατί δεν είχε μπει ένα μπετόν και υπήρχε μια διαδικασία γραφειοκρατική για το οικόπεδο. Πέρασαν πάνω από τρεις μήνες. Παρήλθε ο χρόνος που η δημοτική Αρχή μπορεί να τα παραλάβει ή να μην παραλάβει. Ο εργολάβος απέστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει ότι πλέον υπάρχει αυτοδίκαιη παραλαβή, πληρώστε με. Μετά από αυτή την επιστολή της εταιρείας ο Δήμος έστειλε την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, τα μέλη της οποίας όμως ήταν άσχετα με το αντικείμενο. Καλώς αρνήθηκαν οι άνθρωποι να παραλάβουν. Κλήθηκε ένας μηχανολόγος από το Επιμελητήριο ο οποίος «τράβαγε τα μαλλιά του». Τα μηχανήματα, κυρίως τα ακριβά, είναι μικρότερα και έλειπαν οι προδιαγραφές», επισημαίνει ο Καραπάνος για το χρονικό της υπόθεσης.

Βέβαια υπογραμμίζει παράλληλα ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι πλέον χωρίς νόημα αφού έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των μηχανημάτων και το νησί έχει μπει σε μια διαδικασία που εξαρτάται από τον εργολάβο, εάν θέλει, να στείλει μηχανήματα που να μοιάζουν, ή να είναι τα ίδια ή που θα δουλεύουν.

«Αν θέλει, γιατί μπορεί να μην θέλει. Το περίφημο μπετόν στο Λίβα έπεσε και μας λέει τώρα η δημοτική Αρχή να περιμένουμε λίγο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πώς όμως έρχονται μηχανήματα που είναι υποδεέστερα, με αυτή τη διαφορά των χρημάτων; Υπάρχει ένα θέμα εδώ. Δεύτερον με ποιο δικαίωμα όταν η δημοτική Αρχή περιμένει ακριβά μηχανήματα, δεν παραλαμβάνει; Εμείς το μάθαμε ψάχνοντας, ζητώντας τα έγγραφα, είδαμε τις ημερομηνίες κ.α.. Ακόμα και σήμερα είναι πάρα πολύ αβέβαιο εάν θα λειτουργήσει το σύστημα γιατί είναι βασικά μηχανήματα που λείπουν και είμαστε στην  καλή θέληση του εργολάβου να τα στείλει ή όχι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καραπάνος.  Τέλος, μεταξύ άλλων, έθιξε και το θέμα με τον ΧΑΔΑ του Σκοπού, ο οποίος «μυστηριωδώς» ανοίγει κατά την τουριστική περίοδο για την εξυπηρέτηση των ξενοδοχείων, κλείνει όμως πάλι την χειμερινή περίοδο.

«Υπάρχει το θέμα με τον ΧΑΔΑ στο Σκοπό που είναι σε μια θέση πάνω από το θαλάσσιο πάρκο, που ανοιγοκλείνει με μυστήριο τρόπο. Όταν υπάρχουν τα σκουπίδια του τουρισμού, τότε κάτι γίνεται από την πλευρά των ξενοδόχων και ανοίγει ο Σκοπός, μαζί με τα σκουπίδια υπάρχει και μια άλλη «ροή». Μόλις σταματήσουν τα σκουπίδια των ξενοδοχείων, κλείνει ο Σκοπός, στο όνομα 4-5 ανθρώπων, υπάρχει μια κατάσταση άνομη γύρω από τον Σκοπό», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: