Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες

Την πρόθεση να συμμετάσχουν οι μέτοχοι που εκπροσωπούν την πλειοψηφία καθώς και νέοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega ανακοίνωσε η εταιρεία Τηλέτυπος.


Όπως σημειώνεται καταρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες 7,5 εκατ. ευρώ θα βάλει ο Φώτης Μπόμπολας, 5 εκατ. ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και άλλα τόσα ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται να διασώζονται οι πεντακόσιες θέσεις εργαζομένων, αλλά παραμένει το θέμα των ανεξόφλητων μισθών των εργαζομένων, για το οποίο υπήρξε δημόσια παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ κια του σωματείου των τεχνικών. Ειδικά η ΕΣΗΕΑ έχει δηλώσει από χθες, πως δεν είναι διατεθειμένη μισθοί των εργαζομένων να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση καφαλαίου που θα χρησιμοποιηθεί για την εξασφάλιση δικαιώματος συμμετοχής στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.


Στην ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, αναφέρονται τα παρακάτω:


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού.

Κατ' αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο».