ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ



Του Ντίνου Βγενόπουλου

·        «Μέσα από τον πυρήνα δύο κρίσεων ταυτόχρονα, της οικονομικής και της προσφυγικής που ήταν πρωτοφανής για τη χώρα μας, βγαίνουμε αλώβητοι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

·        Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα …
·        Μετά τα μπλόκα στα διυλιστήρια, που δημιούργησαν συνθήκες ασφυξίας στην αγορά καυσίμων, στον χορό των κινητοποιήσεων κατά του νόμου για την Εργασία στη Γαλλία, εισέρχονται οι εργαζόμενοι στους πυρηνικούς σταθμούς
·        Για μας κελαηδούν τα …γαλιά
·        Αφού εμείς …μουγκαθήκαμε …
·        Μητσοτάκης :«Νοιάζομαι προσωπικά για αυτήν την υπόθεση, γιατί αγωνίστηκα και ως υπουργός μαζί με χιλιάδες έντιμους και άξιους δημοσίους υπαλλήλους να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε.
·        Αυτοϊκανοποίηση…
·        Αδειάζει
·        Αν δεν άδειασε ήδη
·        Η Ειδομένη
·        Περίπου 700 Πρόσφυγες φέρονται να έχουν βρει αφύλακτα σημεία και να έχουν περάσει τα σύνορα
·        Δεν έχει δρόμο να διαβώ …
·        Pink Floyd : Μέσα στα γραμματόσημα περιλαμβάνονται έξι εξώφυλλα άλμπουμ, των The Piper At The Gates Of Dawn, Atom Heart Mother, The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals και The Endless River.
·        Οι Pink Floyd σχηματίστηκαν το 1965 από τον μπασίστα Ρότζερ Γουώτερς, τον κιμπορντίστα Ρίτσαρντ Ράιτ και το ντράμερ Νικ Μέισον. Αρχική ονομασία του συγκροτήματος ήταν The Screaming Abdabs, με τη συμμετοχή του μπασίστα Κλάιβ Μέτκαλφ και των τραγουδιστών Τζουλιέτ Γκέιλ και Κιθ Νομπλ. Στο σχήμα προστέθηκε ο Σιντ Μπάρετ και μετονομάστηκαν σε Pink Floyd. 
·        Και μεγαλώσαμε υπέροχα μαζί τους
·        Οι νεώτεροι
·        Εκτός της …χαλκομανίας (γραμματόσημου)
·        Ακούστεεεεεεεεεεεεεεεεεε
·        Πωλείται όπως είναι …προικισμένο
·        Στο μνημόνιο  περιλαμβάνονται τα εξής περιουσιακά στοιχεία: 1) Τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια, 2) το Ελληνικό, 3) ο Αστέρας Βουλιαγμένης, 4) η περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, 5) ο ΔΕΣΦΑ, 6) ο ΟΛΠ, ΟΛΠ 7) ο ΟΛΘ, ΟΛΘ 8) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕΣΤΥ, 9) ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, 10) η Ηλεκτρονική Δημοπρασία III, IV, V, VI και άλλα μικρά ακίνητα, 11) οι μαρίνες, 12) η Εγνατία Οδός, 13) τα ΕΛΠΕ, 14) ο ΟΤΕ, ΟΤΕ 15) η ΔΕΗ, ΔΕΗ 16) η ΕΥΑΘ, ΕΥΑΠΣ 17) η ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ 18) η ΔΕΠΑ και 19) τα ΕΛΤΑ.

Αναλυτικά, ανά περιουσιακό στοιχείο προβλέπονται τα εξής:

ΟΤΕ: Μεταφορά του 5% από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση - Επιλογή συμβούλων μέχρι τον Μάιο του 2016.

ΕΛΤΑ: Μεταφορά στο νέο υπερταμείο μετά από σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο θα εκπονηθεί μέσα στο τελευταίο εξάμηνο από τη μεταφορά.

ΔΕΣΦΑ: Είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ της Socar και τρίτων επενδυτών για την εξαγορά μειοψηφικού μεριδίου μετοχών. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ.

ΟΛΘ: Μεταβίβαση και κατανομή των διοικητικών και λοιπών αρμοδιοτήτων του
ΟΛΘ στην Ελληνική Δημοκρατία / Ρυθμιστική Αρχή Λιμένος με βάση την αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ: Ημερομηνία δεσμευτικών προσφορών: 31/5/2016.
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εξετάζεται η πώληση του 30%.

ΕΛΠΕ: Πρόσληψη συμβούλων μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2016 για την αξιολόγηση εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών και υποβολή σχετικών εισηγήσεων.

ΔΕΗ: Στα σχέδια είναι η πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, ενδεχομένως εντός του 2016. Προωθείται πρόσληψη συμβούλων από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2016, ενώ η στρατηγική θα αποφασιστεί από το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

ΕΥΑΘ: Έως το τρίτο τρίμηνο το ΤΑΙΠΕΔ θα επιλέξει συμβούλους. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν: Αξιολόγηση εναλλακτικών επιλογών για την πώληση του 23% των μετοχών. Βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου και έγκριση αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης από την εταιρεία και το ελληνικό Δημόσιο.

ΕΥΔΑΠ: Η αξιοποίηση προβλέπει την πώληση του 11% των μετοχών, με το ΤΑΙΠΕΔ να κατέχει το 27% των μετοχών. Τα επόμενα βήματα έχουν ως εξής: Το Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ να ζητήσουν την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, όπως προβλέπεται από το εταιρικό δίκαιο. Το ΤΑΙΠΕΔ να επιλέξει συμβούλους μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2016. Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου.

ΔΕΠΑ: Επιλογή συμβούλων από ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2016 - Αξιοποίηση των εναλλακτικών επιλογών και επανεκκίνηση διαδικασίας.

Περιφερειακά Αεροδρόμια: Οικονομικό κλείσιμο και παράδοση αεροδρομίων τον Νοέμβριο του 2016.

Ελληνικό: Επίτευξη συμφωνίας συμβαλλομένων μερών επί μνημονίου κατανόησης έως τη 15η Απριλίου 2016 (παρήλθε) και επικύρωσή της από τη Βουλή.

Αστέρας Βουλιαγμένης: Σχέδιο προεδρικού διατάγματος σε προετοιμασία και έγκριση από το ΚΣΔ έως το τέλος Απριλίου 2016 (η πορεία της αποκρατικοποίησης έχει καθυστερήσει).

Αφάντου Ρόδου: Αναμένεται έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης του αναθεωρημένου σχεδίου προεδρικού διατάγματος για την εκ νέου υποβολή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες και μικρά ακίνητα: Συμβόλαιο προς υπογραφή από το ΤΑΙΠΕΔ. έκταση στον Άγιο Μάμα στη Χαλκιδική. Ηλεκτρονική δημοπρασία (11 ακίνητα): Πώληση 10 οικοπέδων και κτηρίων σε Μύκονο, Πήλιο, Ηλεία, Εύβοια, Αχαΐα, Σέρρες και Λέσβο και μίσθωση 50 ετών ενός κτηρίου στη Ρόδο.

Μαρίνες: Το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ αξιολογεί τις εναλλακτικές επιλογές και εκκρεμεί η τελική απόφαση.

Εγνατία Οδός: Τον Σεπτέμβριο του 2016 ορίζεται η εκτιμώμενη έναρξη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού. 
·        Δώστα όλα
·        Η πλάκα είναι ότι οι …θαυματουργή Ιδιωτική πρωτοβουλία θα τα κάνει μπάχαλο…
·        Εξαιρέσεις θα υπάρξουν
·        Για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα .
·        Αυτή η εκποίηση δεν είναι σαν ξαδερφάκι των θαλασσοδανείων;
·        Aπό την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος, με τις οποίες θα χτίζεται το αφορολόγητο όριο «πατάσσοντας» τη διαφθορά. 
·        Pos και  pos περιμένουμε …
·        Σε πλήξη εξέλιξη είναι τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες προκειμένου να παραδοθούν ως τον επόμενο Μάρτιο, ενώ «τρέχουν» τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που αναμένεται να ρίξουν στην αγορά πάνω από 9 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων φέτος, είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης
·        Δηλαδή είμαστε σε καλό …δρόμο υπουργέ μου;

·        Κ. Μητσοτάκης: «Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας»

·        Σαν αυτή που …αφήσατε ;
·         Όταν ο Αριστοτέλης πέθανε (στη Χαλκίδα, τον Οκτώβριο του 322 π.Χ.), οι Σταγειρίτες έστειλαν και έφεραν την τέφρα του στην πατρίδα τους, την τοποθέτησαν μέσα σε χάλκινη υδρία και κατόπιν απέθεσαν την υδρία αυτή σε μια τοποθεσία, που την ονόμασαν “Αριστοτέλειον”. Κάθε φορά που είχαν σημαντικές υποθέσεις και ήθελαν να λύσουν δύσκολα προβλήματα, συγκαλούσαν σ΄ αυτόν τον τόπο την συνέλευσή τους». 
·        Δεν έχει …βουκεφάλα
·        Βοιδοκέφαλε…
·        «Τώρα δοκιμάζεται η Αριστερά στην Ελλάδα στα πάρα πολύ δύσκολα» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας ότι «κλείνει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης και μπαίνουμε αποφασιστικά σε ένα κύκλο διακυβέρνησης».
·        Από το στόμα σου και στης αριστεράς τ΄ αυτί, Νίκο μου…

·        Στο φως οι φάκελοι που διασώθηκαν από την «πυρά» της συμφιλίωσης

·        Κάηκε , τότε, στην πυρά η ιστορίας μας
·        Η «ιερά εξέταση» και η βλακεία δεν ήθελαν ίχνη . 
·        Καλώς ήλθατε αγαπητέ Βλαδίμηρε (Πούτιν)
·        Εδώ και εκατονταετίες περιμένουμε
·        Έχουμε φάει το ξύλο της αρκούδας
·        Και η αρκούδα ;
·        Δεν ήρθε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: