ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Να εφαρμοστεί ο νόμος Γιαννάκου για τα πλαστά πτυχία


«Η απόφαση του Υπ. Παιδείας κ. Φίλη, είτε συμφωνεί κανείς μαζί του πολιτικά είτε όχι, να εφαρμοστεί ο νόμος Γιαννάκου και τα όσα αναφέρει το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης είναι η μόνη νόμιμη και Συνταγματικά ορθή οδός για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.
 

Όσοι σήμερα δήθεν αγανακτούν ζητώντας τιμωρία των παρανομούντων (που τόσα χρόνια κάλυπταν) και απολύσεις των κατόχων των τίτλων (που τόσα χρόνια εν γνώσει τους διόριζαν) δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά μια μεθοδευμένη απόπειρα να μην εφαρμοστεί ο νόμος και να κουκουλωθεί εκ νέου το σκάνδαλο από την ομίχλη του ανεύθυνου και τυχοδιωκτικού λαϊκισμού. 

Η Ομοσπονδία μας αισθάνεται σήμερα δικαιωμένη, διότι επιτέλους το ζήτημα ανοίγει μετά από μια άγονη δεκαετία όπου μόνοι μας προσπαθούσαμε να το αναδείξουμε κόντρα σε θεούς και δαίμονες. 

Δεν μπορούμε όμως να μην εξοργιζόμαστε, βλέποντας όσους έβαζαν πλάτη στη διαιώνιση του σκανδάλου, σήμερα να εμφανίζονται ως οι εγγυητές της «κάθαρσης». Η ελληνική κοινωνία όμως γνωρίζει καλά. Τα δικά της παιδιά αδικούνταν από τις πρακτικές των ελίτ και τη χρόνια διαφθορά και διάβρωση των θεσμών. Τα δικά της παιδιά υπέφεραν από την αναξιοκρατία. Δεν ενδιαφερόμαστε να λάβει τα πολιτικά εύσημα κανείς. 

Θέλουμε όμως να πέσει επιτέλους στην υπόθεση αυτή άπλετο φως και να καταβληθεί θεσμικά κάθε προσπάθεια, ώστε να σταματήσει η διαφθορά στο χώρο παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης, να υπάρχει σοβαρός έλεγχος της νομιμότητας της έκδοσης των τίτλων σπουδών και να διασφαλίζονται συνθήκες διαφάνειας και αξιοκρατίας για όλους τους νέους, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικής προέλευσης, ανεξαρτήτως του σχολείου στο οποίο φοιτούν».

Τα παραπάνω αποτελούν θέση των εκπαιδευτικών της ομοσπονδίας ΟΙΕΛΕ, έναντι του ζητήματος των πλαστών πτυχίων, που ενέσκυψε ξαφνικά, λες και δεν είναι γνωστή η θέση του παλιοκομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που κάλυπταν  του παρανομούντες, με προεξάρχοντα τον Κυρ. Μητσοτάκη, που ως υπουργός, μοριοδότησε ρουσφετολογικά δημοτικούς αστυνομικούς με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: