ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Για την «Ενίσχυση και αναβάθμιση Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Πάτρας»



Ερώτηση
Προς τον αξιότιμο κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

To Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Πάτρας έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια αν και επιτελoύσε σημαντικό ερευνητικό έργο.

Υπάγεται διοικητικά στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών που εδρεύει στη Λάρισα ενώ λειτουργεί μόλις με έναν υπάλληλο – ερευνητή που βέβαια αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. 


Το Ινστιτούτο έχει τομέα ευθύνης την Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο αλλά και τα Ιόνια Νησιά που έχουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία συμμετοχή στον πρωτογενή τομέα καλύπτοντας αντιστοίχως ποσοστά συμμετοχής 19.5%, 25,6% και 9,4% για το 2014 στο συνολικό εθνικό προϊόν, δηλαδή περίπου το 55% της συνολικής παραγωγής. 

Ο φορέας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ μάλιστα αναγνωρίζοντας την σημασία της αγροτικής παραγωγής στην Δυτική Ελλάδα, υπέγραψε πρόσφατα και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 74/13-4-2016 απόφαση του διοικητικού του συμβουλίουΠρωτόκολλο Συνεργασίας με την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ισχυροποίηση της έρευνας στον αγροδιατροφικό τομέα. 

Είναι δεδομένο όμως ότι οι αυξημένες ερευνητικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής δεν μπορούν να καλυφθούν από το ερευνητικό Ινστιτούτο όπως λειτουργεί σήμερα. 

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός. 

1)    Ποια είναι η πρόθεση του Υπουργείου για την στελέχωση του Ινστιτούτου ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και το ρόλο του; 

2)    Εξετάζεται το ενδεχόμενο της διοικητικής και στελεχιακής αναβάθμισης του ώστε να μετατραπεί σε ανεξάρτητο Ινστιτούτο που θα μπορέσει να καλύψει τις ερευνητικές δραστηριότητες στον αγροτικό τομέα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου;

Οι ερωτώντες βουλευτές 

 Ριζούλης Ανδρέας

Αραχωβίτης Σταύρος

Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη

Καββαδία Αννέτα

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Μουμουλίδης Θέμης

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Ντζιμάνης Γιώργος

Παπαδόπουλος Νίκος

Παυλίδης Κωνσταντίνος

Σπαρτινός Κώστας

Τριανταφύλλου Μαρία

Τσόγκας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: