Την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com», ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ για την Τρίτη, σήμερα, ενώ σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση την Τετάρτη 1/6 αύριο θα πραγματοποιηθεί στον σταθμό 24ωρη απεργία.


"Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β' 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Παράλληλα οι μέτοχοι παρά την αρχική ανακοίνωσή τους ότι θα συμβάλλουν οικονομικά για την συγκέντρωση του απαραίτητου ποσού, ώστε να προχωρήσουν σε διακανομισμό του δανείου του σταθμού με τις τράπεζες, αθέτησαν την συμφωνία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» ως εξής:

· 4ωρη στάση εργασίας από τις 18.00 έως τις 22.00 της Τρίτης, 31 Μαΐου 2016, και
· 24ωρη απεργία από τις 06.00 της Τετάρτης, 1ης Ιουνίου 2016 έως τις 06.00 της Πέμπτης, 2 Ιουνίου 2016.


Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β' 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

· Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.
· Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.


Είναι πια ολοφάνερο ότι εργοδότες και κυβέρνηση επιμένουν εδώ και δυόμιση μήνες, να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους του MEGA.

Επιπλέον, σε νεότερη ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι "οι μέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. επιδιώκουν να αγοράσουν επιχειρηματικό χρόνο, ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις άδειες, αλλά και της προσφυγής στο ΣτΕ, ενώ η κυβέρνηση παίζει στην πλάτη των εργαζομένων και θέλει να δείξει ότι, δήθεν, «τακτοποιεί» τους λογαριασμούς της με την διαπλοκή.

Οι δημοσιογράφοι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο κανάλι, επιμένουν και απαιτούν από την ιδιοκτησία, αλλά και την κυβέρνηση να σεβαστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε προσπάθεια ανθρωποφαγίας και απαξίωσης, που επιχειρούν κάποιοι με στόχο τους εργαζόμενους στο MEGA και δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι μόνο οι δημοσιογράφοι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, είναι η εγγύηση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης".