ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Σημαντικές αλλαγές στο "χάρτη" Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Προσχέδιο ν/σ ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.: Τι ΑΛΛΑΖΕΙ για τους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Σημαντικές αλλαγές στον "χάρτη" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε εργασιακά θέματα των υπαλλήλων σ' αυτή, επιφέρει το προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «Ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις», που δόθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, στην ΚΕΔΕ, ως κείμενο εργασίας και κατάθεσης γνωμών - προτάσεων.
Ειδικότερα, οι προβλέψεις που αφορούν τους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι οι ακόλουθες:
1. Μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων από και προς τους Δήμους.
2. Διατήρηση της προσωπικής διαφοράς των υπαλλήλων που μετατάσσονται.
3. Μεταφορά προσωπικού, των προς κατάργηση ΝΠΔΔ ΝΠΙΔ και ΑΕ των ΟΤΑ στους Δήμους.
4. Τοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων.
5. Μέσα ατομικής προστασίας δημοτικών υπαλλήλων.
6. Καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
7. Δημιουργία μητρώου ανθρώπινου δυναμικού
Το προσχέδιο του ν/σ του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. περιλαμβάνει διάταξη, με την οποία το προσωπικό μετατάσσεται σε θέσεις των Δήμων, διατηρώντας μάλιστα την προσωπική διαφορά στον μισθό του, καθώς κάτι ανάλογο προβλέπεται για όλους τους μετατασσόμενους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α.
Η σχέση εργασίας των υπαλλήλων αυτών παραμένει μάλιστα η ίδια.
Η ίδια διάταξη αφορά και το προσωπικό που υπηρετεί με συμβάσεις, αλλά και το μόνιμο και με αορίστου χρόνου συμβάσεις.
Παράλληλα, απελευθερώνονται οι μετακινήσεις και μετατάξεις προσωπικού από τον "στενό Δημόσιο" Τομέα σε Ο.Τ.Α., καθώς πλέον δεν χρειάζεται έγκριση από την αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή.
Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, επιτρέπεται η απόσπαση ως και για δύο (2) χρόνια προσωπικού από Ν.Π.Ι.Δ. και Α.Ε. του Δημοσίου προς τους Ο.Τ.Α., ενώ οι υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί ή έχουν μεταφερθεί σε Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού διατηρούν την προσωπική διαφορά στον μισθό τους.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν μεταταχθεί σε άλλες θέσεις, θα μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους, πλην αυτών που εντάχθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.
Σε ό,τι αφορά στους σχολικούς φύλακες, δίδεται η δυνατότητα απασχόλησής τους σε εγκαταστάσεις και κτίρια, πλην των σχολικών, εφόσον δεν επηρεάζεται η φύλαξη των σχολικών κτιρίων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: