"Τουλάχιστον προκλητικό" χαρακτηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της για τη σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, το "να υποδύεται ο κ. Μητσοτάκης τον πολιτικό που εμφανίστηκε μόλις εχθές πάνω στην γη, με μοναδικό του σκοπό να υπερασπιστεί τους αδύναμους και το δημόσιο συμφέρον".

 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει επίσης ότι "αποτελεί έκφραση αισθήματος ήττας η οργή που εκδηλώνει για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης έχει ήδη ξεκινήσει".

"Του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, γιατί η παραμονή του στην αντιπολίτευση θα είναι μακρά", αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες θα χαρίσουν στη ΝΔ πολλά χρόνια ακόμα στην αντιπολίτευση

"Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε σήμερα ότι οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση. Οι πολίτες θα του χαρίσουν ακόμα πολλά χρόνια εκεί " σχολίασε νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοοτάκη για καταστροφολογία "την ώρα που τα αποτελέσματα του Eurogroup τον διέψευσαν παταγωδώς".

Επιπρόσθετα,"ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσιάζεται ξανά ως ο μέγας μεταρρυθμιστής, βαφτίζοντας βέβαια μεταρρυθμίσεις τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις χάρες στη διαπλοκή και στους ημετέρους καταλήγει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι "κανείς δεν έχει ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες ούτε της κυβέρνησης ΝΔ" όσο και να ζητάει εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές ενώ αναφέρθηκε στο «τρίτο και το συμπληρωματικό τέταρτο μνημόνιο. Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι δεν έχει σχέδιο για τη χώρα και δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.