«Η Νέα Δημοκρατία είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία διόγκωσε την ανεργία, τσάκισε τα αδύναμα στρώματα, κατέστρεψε το κράτος πρόνοιας και οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.


Όπως σημειώνει, «αντιστρατεύεται μια οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα κατανέμει δίκαια τα βάρη και θα μεριμνά για εκείνους που επλήγησαν από τη διακυβέρνησή της.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επίθεση στα φτωχά και μεσαία στρώματα, απολύσεις, ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες και τους διαπλεκόμενους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε τον Στ. Παπασταύρου, τη λίστα Λαγκαρντ ή την τροπολογία-δώρο στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών;».

Νωρίτερα η ΝΔ είχε αναφέρει:

«Ο κ. Κυρίτσης, είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Το αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους.
Η βουλιμία για εξουσία, τους οδηγεί στο να διχάζουν τους Έλληνες. Όσο περισσότερο φορτώνουν βάρη στον ελληνικό λαό, όσο περισσότερο βυθίζονται στα αδιέξοδά τους τόσο περισσότερο υβρίζουν και διχάζουν.

Το κάνουν συνειδητά. Το κάνουν απροκάλυπτα. Το κάνουν κυνικά. Αυτή είναι η στρατηγική τους. Είναι επικίνδυνοι για την ενότητα των Ελλήνων, για το παρόν και το μέλλον της χώρας».