ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο Χρ. Νικολάου για τ' αδέσποτα και το Κρίκετ Φιλίας

Φωτογραφία αρχείου.

Στη σύσταση διαδημοτικού φορέα για το θέμα των αδέσποτων ζώων, προχωρούν οι Δήμοι της Αχαΐας. Γι' αυτό το πολύ καίριο ζήτημα, μίλησε σήμερα το πρωί «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.


 «Έχει πάρει μια ανεξέλεγκτη διάσταση το όλο θέμα με τα αδέσποτα. Το κοιτάμε με ιδιαίτερη ευαισθησία. Ήρθε αυτή η αρμοδιότητα στους δήμους, αλλά δεν ήρθε μαζί με κάποια υποδομή και χώρους. Δεν είναι τυχαίο το ότι σχεδόν κανένας δήμος δεν το έχει λύσει το θέμα.
Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πρόκειται να λυθεί, αλλά να βελτιωθεί. Διότι τα αδέσποτα αφού πρώτα εμβολιαστούν, πάλι θα πηγαίνουν στο χώρο απ’ όπου τα βρήκαμε. Ο χώρος που διαθέτει ο Δήμος Πατρέων είναι κοντά στις κεραίες, στον Ασύρματο και ο κάθε δήμος έχει αναλάβει κάποια αρμοδιότητα. Εμείς έχουμε αναλάβει το συντονισμό μαζί με τον κ. Παναγόπουλο (σ.σ. Δήμαρχος Αιγιαλείας), τη δημιουργία του φορέα και να δούμε την ερχόμενη Τρίτη τι αναλογεί στον καθένα και τι άλλο πρέπει να πράξουμε. Περίπου ένα ποσό 10.000 ευρώ, είναι για τον κτηνίατρο, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη την εργασία του.
Το κόστος είναι μεγάλο. Γι’ αυτό και δεν μπορεί ένας δήμος να το καλύψει. Σε πρώτη φάση θα το μοιραστούν όλοι οι δήμοι, αναλογικά με τον πληθυσμό τους. Σε δεύτερη φάση, γίνεται μελέτη για να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από άλλη πηγή ή το ΕΣΠΑ.

Ο χώρος φύλαξης είναι για να υλοποιείται ο εμβολιασμός και η στείρωση. Είναι απαραίτητο το ζώο να φυλάσσεται για μια βδομάδα, ώστε να μην υποτροπιάσει.
Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων, χρειάζεται συνεργασία για να λυθεί το θέμα» τόνισε εν ολίγοις ο κ. Νικολάου.

Ταυτόχρονα, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας διεξάγεται το «Πρώτο Τουρνουά Κρίκετ Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Μπαγκλαντές», στις 27 και 28 Μαΐου όπου θα παρευρεθούν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας κ.α.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολάου, «Ο Δήμος της Δυτικής Αχαΐας είναι Hot Spot Πρόνοιας. Αυτό αποδεικνύεται και σε αυτή την πρωτοβουλία, που προέκυψε με το Δήμο μας και την Πρεσβεία του Μπαγκλαντές, όπου στο γήπεδο της Απιδεώνας θα φιλοξενήσουμε σήμερα και αύριο τον αγώνα Κρίκετ.

Αυτή η πολύ μεγάλη ομάδα εργατών, μαζί με τους εργοδότες θα ξεκινήσουν αυτό τον αγώνα και αύριο θα γίνουν οι απονομές. Ο στόχος είναι να αναδείξουμε τη συνύπαρξη αυτών των ανθρώπων που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: