ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Θέλουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ γιατί προέρχονται από... φοροληστεία!


Αυτοί είναι οι θησαυροί της... φοροληστείας που θα πάνε στο ΕΣΠΑ του Δήμου Πατρέων. Το μπαουλάκι ανήκει στον πειρατή-φοροληστή Τζέικ!




Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στο Δήμο Πατρέων.

Το θέμα εισηγήθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Διονύσης Πλεσσας και Χρήστος Κορδάς και ακολούθησε συζήτηση.

Στην εισήγηση μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

Με το σχέδιο των ονομαζόμενων Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που φέρουμε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, υποβάλλουμε προτάσεις διεκδίκησης για χρηματοδότηση έργων αναγκαίων για την πόλη μας και την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών. Διεκδικούμε την χρηματοδότηση αυτών των έργων και  την ένταξη τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 (τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα και περιφερειακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας) στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στα Διακρατικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Έχουμε τονίσει ότι αξιοποιούμε την οποιαδήποτε δυνατότητα χρησιμοποίησης προγραμμάτων, γιατί αυτά τα λεφτά προέρχονται από την φοροληστεία και την εκμετάλλευση του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης.

Οι βασικοί πολιτικοί σχεδιασμοί της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων είναι στην υπηρεσία της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Οι κατευθύνσεις, τα μέτρα και οι όροι υλοποίησής του ΕΣΠΑ συμβάλλουν στην επιτάχυνση της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, στην ισχυροποίηση των μονοπωλιακών ομίλων.

Έτσι εξηγείται γιατί σήμερα είναι ‘’μη επιλέξιμα’’   βασικά έργα  όπως ύδρευση, αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, βιολογικός καθαρισμός, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία κλπ.

Γνωρίζουμε ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν ιδιαίτερες στοχεύσεις που αφορούν και το χτύπημα της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα και την επιτάχυνση των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Σήμερα στο Δήμο μας εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ 158 εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Άρα αυτές οι θέσεις θα έπρεπε να ήταν μόνιμες, να μην εξαρτώνται από κανένα πρόγραμμα και έτσι να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία βασικών υπηρεσιών για τη λαϊκή οικογένεια, όπως των παιδικών σταθμών.


Πάτρα: Ανακατασκευή δημοτικών παιδικών χαρών

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανακατασκευή των δημοτικών παιδικών χαρών.

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστά τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση του προγράμματος πιστοποίησης και ανακατασκευής των Παιδικών Χαρών του Δήμου μας. Ανταποκρινόμαστε έτσι ταυτόχρονα στα αγωνιώδη ερωτήματα των νέων ζευγαριών για το πότε θα αποκτήσει η πόλη μας σύγχρονες Παιδικές Χαρές, πιστοποιημένες με ασφαλή όργανα και παιχνίδια.
Αναλαμβάνοντας η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε να αντιμετωπίσει την κακή κατάσταση των Παιδικών Χαρών του Δήμου μας.

Δεκάδες παιδότοποι κατεστραμμένοι, με επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών παιχνίδια, χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας και ασφάλειας.

Αυτό το διάστημα εξελίσσεται πρόγραμμα ανακατασκευής και σταδιακά παραδίδονται 18 Παιδικές Χαρές στις Δημοτικές Ενότητες, Παραλίας, Βραχνεΐκων και Μεσσάτιδας προϋπολογισμού δαπάνης 216.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα:

-Στην κεντρική πλατεία Οβρυάς
-Στην πλατεία Ντεβέ Οβρυάς
-Στην κεντρική πλατεία Καλλιθέας
-Στην πλατεία Αγίας Λαύρας, Φιλοθέη
-Στην κεντρική πλατεία Θέας
-Κοντά στον Ι.Ν. Θεοδώρων στα Δεμένικα
-Στην υπό διαμόρφωση πλατεία στα Δεμένικα
-Στην πλατεία Θεριανού στο Θεριανό
-Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στα Καμίνια
-Στην πλατεία Ανεμόμυλου στα Τσουκαλέικα
-Στην πλατεία παραλίας Βραχνεΐκων
-Στην κεντρική πλατεία Κάτω Ροϊτίκων
-Στην συνοικία Γαλανόπουλου στο Μιντιλόγλι
-Στην πλατεία Αγίας Μαρίνας κοντά στο κλειστό γήπεδο Ροϊτίκων
-Στην Παραλία, επί της οδού Ιωαννίνων (πίσω από το Κοιμητήριο Παραλίας)
-Στις Εργατικές Κατοικίες Παραλίας
-Στην υπό διαμόρφωση πλατεία Καρατασάκη.

Εκτελείται επιθεώρηση και πιστοποίηση σε 68 Παιδικές Χαρές προϋπολογισμού δαπάνης 10.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα θα συντηρηθούν και θα επισκευαστούν όργανα σε 5 Παιδικές Χαρές του πρώην Δήμου Πάτρας

Στην πλατεία στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών και Τυρταίου (ΟΚΑΝΑ, ΓΕΦΥΡΑ) (νέα όργανα – περίφραξη).

Στην πλατεία Ελλήνων Συνθετών επί της οδού Αυστραλίας (προσθήκη οργάνου – περίφραξη).

Στην Αγίας Λαύρας (νέα όργανα).
Στην πλατεία Ντε Μιράντα (νέα όργανα – περίφραξη).
Στην πλατεία Ελευθερίας (νέα όργανα – περίφραξη).
Στην πλατεία επί της οδού Καραολή – Καστελλόκαμπος (περίφραξη).
Στο Θεριανό (προσθήκη οργάνου).
Στον Αγ. Χριστόφορο στο Ρίο (περίφραξη). Συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 100.000 ευρώ.

Προχωρούμε σε νέα δημοπρασία για την ανακατασκευή 7 Παιδικών Χαρών του πρώην Δήμου Ρίου, γιατί η προηγούμενη δημοπρασία κατέστη άγονη, λόγω αποχής των εργοληπτών, προϋπολογισμού δαπάνης 70.400 ευρώ.

Στις 6 Ιουνίου, δημοπρατείται η προμήθεια εξοπλισμού και πλήρη ανακατασκευή για 18 Παιδικές Χαρές προϋπολογισμού δαπάνης 300.000 ευρώ.

Συντάσσεται μελέτη για την ανακατασκευή κι άλλων Παιδικών Χαρών του πρώην Δήμου Πατρέων, προϋπολογισμού δαπάνης 400.000 ευρώ.

Η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη θα φθάσει στο 1.096.400 ευρώ.

Ο σχεδιασμός μας έχει ως τελικό στόχο, όλες οι υπάρχουσες Παιδικές Χαρές να ανακατασκευαστούν με σύγχρονες προδιαγραφές γιατί τα παιδιά μας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κόστος, αλλά ως το πολυτιμότερο που έχουμε για το σήμερα και το αύριο της πόλη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: