ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η απελπισία του δημότη της Χιόνας στο αποκορύφωμα!



Φωτογραφία αρχείου.


Αναζητά λύση για το πρόβλημα του δρόμου, μέχρι και από τον Πρωθυπουργό.- Δέσμευση Ριζούλη: Από την πλευρά μου θα προωθήσω το θέμα!


Το δρόμο προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά και την υπενθύμιση προς τους καθ' ύλην αρμοδίους, όπως  αυτούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πήρε σήμερα το πρόβλημα του κοινοτικού δρόμου της Χιόνας, ενός δρόμου χιλίων όλων κι όλων μέτρων, έξω από το χωριό.

Η απελπισία του κατοίκου Παν. Παπαδόπουλου, μέλους της Δημοτικής Κίνησης «Νέα Πορεία για τον Ερύμανθο», έφθασε στο αποκορύφωμα!

Σε τούτο συνέτεινε το ότι από τις 26 Μαΐου, που έστειλε επιστολή, την οποία δημοσίευσε το Istologio και δύο ακόμη ΜΜΕ, η εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και το πατραϊκό πόρταλ Thebest.gr και δημοσιοποιήθηκε το θέμα δεν υπήρξε αντίδραση από τους αρμοδίους.

Έτσι αναπόφευκτα το πρόβλημα κοινοποιήθηκε στους:

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ πρωθυπουργό
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ κυβερνητική εκπρόσωπο
ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ βουλευτή Αχαΐας
ΑΝΔΡΕΑ ΡΙΖΟΥΛΗ βουλευτή Αχαΐας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΠΑΡΤΙΝΟ βουλευτή Αχαΐας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και
ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, καθώς και σε άλλα ΜΜΕ.

Το Istologio G. Mosxou, επικοινωνώντας για το θέμα με τον βουλευτή Αχαΐας Ανδρ. Ριζούλη, αποδέκτη της επιστολής, ενημερώθηκε για τις προθέσεις του, με την παρακάτω δήλωση:  

«Αν και δεν είναι θέμα της Κεντρικής Κυβέρνησης, αλλά της τοπικής αυτοδιοίκησης από την πλευρά μου θα το προωθήσω για εξέταση ώστε να δοθεί λύση, καθώς  είναι πρόβλημα υπαρκτό και δεν επιτρέπεται η αδιαφορία».

Κι επειδή βρισκόμαστε στην εποχή όπου θα πρέπει να διευκρινίζονται ακόμη και τα αυτονόητα, όπως  η επισκευή ενός κοινοτικού δρόμου, από τον οποίο ένας δήμαρχος διέρχεται τακτικά, αποτελεί κατάντια και απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν μη τι άλλο, να οδηγείται ένας πολίτης στην απελπισία, από την μη ανάληψη της υποχρέωσης του τοπικού αυτοδιοικητικού άρχοντα.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Ο κοινοτικός  δρόμος (μήκους περίπου 1χλμ) που ενώνει το χωριό μας  Χιόνα με το παλαιό Εθνικό Οδικό Δίκτυο 111 προς  την Τρίπολη, βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην διαδικασία πλήρους κατάρρευσης!

Για την ακρίβεια στον
  διαβρωμένο  γεμάτο λακούβες κοινοτικό δρόμο έχουν γίνει πλέον δύσκολες οι συνθήκες οδήγησης, μετακίνησης, αλλά και πρόσβασης στην Χιόνα, κάτι που άλλωστε συμβαίνει και με τα υπόλοιπα κοινοτικά διαμερίσματα της  ξεχασμένης Ενότητας Τριταίας πού πέρασε στο  περιθώριο ολοταχώς   τα  τελευταία χρόνια, κάτω από  τα αναμενόμενα αδιέξοδα που προέκυψαν  από το δόγμα του "Καλλικρατικού"  συγκεντρωτισμού πού  κατάργησε την αυτονομία  των μικρών δήμων !

Ενας δήμος από τους  μεγαλύτερους σε έκταση (583 περίπου χιλιόμετρα) στην χώρα, είναι εκ των  πραγμάτων ανέφικτο και ουτοπικό  ως σχέδιο  και στόχος να μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικά από  την μακρινή Χαλανδρίτσα και μάλιστα από ένα  γερασμένο "κέντρο αποφάσεων" που εκτός του ότι δεν έχει όραμα και πρόταση για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή, έχει στα αρνητικά του στοιχεία και εκείνο της προσκόλλησης στον παραιτημένο από έμπνευση και εναλλακτικό σχεδιασμό   παλαιοκομματικό  πολιτικό "σωλήνα", πού έχει  ευθύνη για το μαράζι, την μιζέρια   και την στασιμότητα της επαρχιακής ζωής που έπρεπε κανονικά να Λάμπει και να Μεγαλουργεί μέσα στο  θαύμα της σωτήριας Αποκέντρωσης!»

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Φωνή απελπισίας από Χιόνα - Αυτός δεν είναι δρόμος, είναι τρόμος...!



Δεν υπάρχουν σχόλια: