Επί των χρόνων βασιλείας Φλωράτου οι αυλάρχες βάλθηκαν να ασπρίζουν την Πάτρα κια την γέμισαν με μάρμαρα. Κια επειδή ήθελαν να δροσιστεί η πόλη, έφτιαξαν κια συντριβάνια την κεντρική της πλατεία. 

Όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά και τα συντριβάνια εξαφανίστηκαν και μας έμειναν οι γούβες. Και το χειρότερο είναι ότι και κάτι δέντρα που παραγγείλανε από το εξωτερικό ως δήθεν ανθεκτικά και βιονικά, αποδείχθηκαν... ανθοδέσμες καχεχτικές.

Έτσι είπαν κάποιοι Πατρινοί που τολμούν να πουν την γνώμη τους. Δηλαδή όπως λέει ο ρηξικέλευθος Οδυσσέας Ξερριζωτής, ότι πρέπει στις γούβες των συντριβανιών να μπουν δέντρα συμβατά με το πατραϊκό περιβάλλον και να πρασινίσει λίγο ο τόπος! (ΔΕΙΤΕ: https://www.facebook.com/groups/1191226477557132/)

Το θέλει αυτό ο κύριος Πελετίδης; Δεν γνωρίζουμε. Αλλά καλό θα ήταν να μας πει τη γνώμη του!

Πάντως υπάρχει ως μαγιά μία δυναμική ομάδα συμπολιτών που από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτάσσει το αίτημα να δεντροφυτευτεί η πλατεία Γεωργίου με πράσινο που αρμόζει στο κλίμα της Πάτρας.
Ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας και ήδη μετρούν εκατοντάδες μέλη στο διαδίκτυο.

Η ομάδα τιτλοφορείται «Πάτρα - Πλατεία Γεωργίου - Δενδροφύτευση Τώρα» και εμπνευστής της είναι όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πελοπόννησος" ο συμπολίτης μας Κωστής Πλέσσας.

Όπως γράφει ο ίδιος, σκοπός της ομάδας είναι να συγκεντρωθούν οι Πατρινοί που αισθάνονται απογοήτευση με την εικόνα της κεντρικής πλατείας και να διεκδικήσουν από κοινού τη δενδροφύτευσή της.


Διαβάστε και αυτό:


Ο Kostis Plessas ενημέρωσε την περιγραφή.

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΩΡΑ 

Ενας και μοναδικός σκοπός αυτής τής ομάδας. Να αποκτήσει δύναμη η φωνή όλων των Πατρινών που ζουν σε αυτή την πόλη, που την αγαπάνε και θέλουν να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα τους. Δεν είναι ούτε το κυριότερο ούτε το μοναδικό πρόβλημα της πόλης μας. Ομως επειδή η "ανάπλαση" της μας απογοητεύει και μας πικραίνει, να διεκδικήσουμε την δενδροφύτευση της με δέντρα που αρμόζουν στις κλιματολογικές συνθήκες τής περιοχής και παράλληλα να χρησιμοποιηθούν οι έτοιμες υποδοχές, από τα άχρηστα υπόγεια συντριβάνια για να προστεθούν και εκεί δέντρα. Η πόλη μας πάσχει από έλλειμμα πρασίνου και το κόστος με χρήση συνεργείων του Δήμου θα είναι μηδαμινό. Να γίνει πάλι η Πλατεία τόπος αναψυχής για τους Πατρινούς.