ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Δημήτρης Κωστακιώτης: Η 6η ΥΠΕ προσπαθεί

Δημ. Κωστακιώτης, υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ. Η μεταφορά οδηγών του νοσοκομείου Καλαβρύτων στο ΕΚΑΒ, δημιούργησε πρόβλημα!


Θα υπάρξει πλήρης κάλυψης με ασθενοφόρα των απομακρυσμένων περιοχών της Αχαΐας



Για τα προβλήματα κάλυψης των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Αχαΐας με ασθενοφόρα, επ’ αφορμής του θανάτου ενός 76χρονου στο Μπόσι Καλαβρύτων που έχασε την ζωή του περιμένοντας ασθενοφόρο από το Αίγιο, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρης Κωστακιώτης.

 Όπως εξήγησε ανάλογα δυσάρεστα περιστατικά γίνονταν στην Αχαΐα και δυστυχώς θα συνεχίζονται να συμβαίνουν λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου του Νομού.

«Δεν είναι ευχάριστο. Το καλύτερο θα ήταν πάντα να τα προλαβαίνεις αλλά δεν μπορείς να τα προλαβαίνεις, δεν γίνεται να υπάρχει ένα ασθενοφόρο στην περιοχή του καθενός. Αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι σωστή υγειονομική κάλυψη όλων των βαρδιών, πράγμα για το οποίο έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά εδώ και ενάμιση χρόνο για την περιοχή των Καλαβρύτων που όντως πάσχει όσον αφορά στην κάλυψή της», επισήμανε ο κ. Κωστακιώτης.

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την μεταφορά των οδηγών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, στο ΕΚΑΒ με νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, σχολίασε ότι δημιούργησε δυσκολίας κάλυψης της περιοχής.
«Εκεί που ένας οδηγός με ένα νοσηλευτή έπαιρνα το ασθενοφόρο και πήγαιναν κάπου, τώρα χρειάζονται να ανεβαίνουν δύο-δύο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον η δυνατότητα κάλυψης των μισών βραδιών σε μια εποχή το μόνο που δεν μπορούσαμε να κάνουμε ήταν μαζικές προσλήψεις για να καλύπτουμε όλες τις βάρδιες», συμπλήρωσε. Πάντως ο κ. Κωστακιώτης εξήγησε ότι έχει αρχίσει ήδη προσπάθεια εξεύρεσης αντιμετώπισης του ζητήματος η οποία έχει τρεις βασικές παραμέτρους: Την εκπαίδευση άλλων επαγγελματιών οδηγών στη χρήση ασθενοφόρων, την πρόληψη προσωπικού και το «σπάσιμο» των βαρδιών.  

«Υπάρχει ήδη πρόβλεψη να μπορεί το ασθενοφόρο της περιοχής να το οδηγούν και επαγγελματίες οδηγοί από την Πυροσβεστική, από τον Δήμο ή από οπουδήποτε αλλού μετά από μια ταχύρυθμη εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ, πρόγραμμα το οποίο το έχουμε ξεκινήσει και θα δώσει μια βοήθεια. Το δεύτερο, το οποίο έχει συζητηθεί με τον νέο Διοικητή του ΕΚΑΒ, είναι ότι πρέπει να εξαιρέσουμε την νομική υποχρέωση να είναι δύο οδηγοί επάνω, ώστε να διπλασιάσουμε την κάλυψη των βαρδιών. Το τρίτο και βασικότερο είναι ότι εκκρεμούν, και τις περιμένουμε, να προχωρήσουν  άμεσα οι προσλήψεις διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων σ το ΕΚΑΒ…  

Στο μεταξύ φροντίζουμε να μην υπάρχει καμία βάρδια ακάλυπτη όλο το 24ωρο αλλά όχι με δύο ασθενοφόρα. Φιλοδοξία μας είναι, το επόμενο διάστημα ,με τις προσπάθειες που καταβάλουμε να μπορέσουμε να δώσουμε πληρέστερη κάλυψη», ανέφερε ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: