ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ο ιδιώτης χορηγός στο Δήμο ήταν και διαγωνιζόμενος ;


«Γιατί έγινε δεκτή χορηγία, που δεν συμπεριλάμβανε η απόφαση για τις χορηγίες της 13ης συνεδρίασης του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και η οποία μάλιστα αλλοίωνε τους όρους της διακήρυξης;» ρωτά η δημοτική σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα, ανοίγοντας σοβαρό θέμα με την διαγωνιστική διαδικασία στο Δήμο Πατρέων.


Σοβαρή καταγγελία της δημοτικής συμβούλου της «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Ουρανίας Μπίρμπα για την λειτουργία του Πολιτιστικού Οργανισμού!


Για σοβαρή καταγγελία, που αφορά χορηγία, η οποία μάλιστα αλλοίωνε του όρους διακήρυξης, καθώς ο ιδιώτης χορηγός μετείχε και στον διαγωνισμό και μάλιστα εκτός από τις αφίσες είχε ήδη τυπώσει και τα εισιτήρια της εκδήλωσης, ενώ το όνομα του χορηγού δεν ανακοινώθηκε» κάνει λόγο σε ερώτησή της η δημοτική σύμβουλος της «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Ουρανία Μπίρμπα!
Η ερώτηση έγινε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο της 30 Μαΐου 2016 και δεν απαντήθηκε αλλά δηλώθηκε ότι θα απαντηθεί εγγράφως εντός των ορίων που παρέχει ο κανονισμός
Στην ερώτηση της Ουρανίας Μπίρμπα, αναφέρονται τα παρακάτω:
«Σχετικά με την διενέργεια πρόχειρου  διαγωνισμού για τις ανάγκες σε εκτυπώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού
Στην 13η συνεδρίαση του ΔΣ του οργανισμού, δευτέρα 16/5/2016 εγκριθήκαν, η μελέτη-τεχνική έκθεση και οι όροι της διακήρυξης προχείρου διαγωνισμού, που αφορούσε  τις εκτυπώσεις του οργανισμού για το 2016 συμπεριλαμβανομένων και αυτών του διεθνούς φεστιβάλ, με τελική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών την Δευτέρα 23/5/2016.                        
Επίσης στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν και οι χορηγίες του τριήμερου τζαζ.
Την Παρασκευή 20/5/2016 αναρτώνται  στην πόλη και στα γραφεία του οργανισμού αφίσες για το τριήμερο τζαζ που συμπεριλαμβάνονται στον διαγωνισμό τρις ημέρες πριν κατατεθούν οι προσφορές!!!
Στην 14η συνεδρίαση του ΔΣ 25/5/2016  υπήρχε σαν θέμα η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού. Εκεί μπήκε ερώτημα από δυο μέλη του ΔΣ για να πάρουν την απάντηση ότι πρόκειται για χορηγία που όπως φάνηκε στην συνεχεία της συζήτησης ο χορηγός μετείχε και στον διαγωνισμό και μάλιστα εκτός από τις αφίσες την ίδια ημέρα είχαν τυπωθεί και τα εισιτήρια της εκδήλωσης. Το όνομα του χορηγού δεν ανακοινώθηκε!
 Η ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη έχει την άποψη ότι η διαφάνεια των διαγωνισμών προμηθειών και οι αναθέσεις  έργων και παροχής υπηρεσίας εξασφαλίζονται μονό με την ακριβή τήρηση των νόμων και των κανόνων που έχει θεσπίσει η πολιτεία.
Για αυτό ρωτάμε το κ. Δήμαρχο και το πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Θωμόπουλο
1.     Γιατί έγινε δεκτή χορηγία, που δεν συμπεριλάμβανε η απόφαση για τις χορηγίες της 13ης συνεδρίασης του ΔΣ και η οποία μάλιστα αλλοίωνε τους όρους της διακήρυξης;
2.     Ενημερωθήκαν οι υπερεσιακοί παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για τους διαγωνισμού και κυρίως η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμών για την σημαντική αλλαγή στους όρους του διαγωνισμού;
3.     Θεωρείται την ενέργεια του πολιτιστικού οργανισμού σύννομη;».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: