ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Κατριβάνου: Παραιτήθηκα από βουλευτής, μένω ΣΥΡΙΖΑ



Το νέο ήθος, του οποίου την παράδοση συνέχισε η τ. βουλευτής Βασιλική Κατριβάνου, με την παράδοση της βουλευτικής έδρας, ανέβασε τον πήχη της εντιμότητας στον κοινοβουλευτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σχολιάστηκε με τα καλύτερα λόγια από φίλους και αντίπαλους. Κάνετε την σύγκριση, με παλαιότερες αποχωρήσεις από το χώρο. Σοφία Σακοράφα, Νίκος Χουντής, Νίκος Τσούκαλης κ.ά.


ΛΑΕ: Η παραίτησή της αποτελεί στοιχειώδη πράξη πολιτικής εντιμότητας – Ρ. Σβίγκου: Την τιμά – Κ. Ζαχαριάδης: Δεν είμαστε απέναντι – Δ. Παπαδημούλης: Εξελέγησαν με εντολή!

Η δήλωση της Βασ. Κατριβάνου στην πρώτη σελίδα της ΑΥΓΗΣ.
«Δεν φεύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραιτήθηκα από βουλευτής». Στη σημαντική αυτή δήλωση, αλλά και διευκρίνιση μαζί, προχώρησε η παραιτηθείσα τ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, η οποία ρωτήθηκε χθες βράδυ από την εφημερίδα ΑΥΓΗ.
Στην δήλωση που φιλοξενείται πρωτοσέλιδα σήμερα 24-5-2016, από την εφημερίδα, αφού αναφέρεται στην διά του διαδικτύου δημοσιοποίηση της απόφασης της Βασιλικής Κατριβάνου, σχολιάζεται από τον δημοσιογράφο Ν. Παπαδημητρίου, ότι πρόκειται για «μία απόφαση σημαντική, αφού δεν στερεί από την κυβέρνηση τη μικρή πλειοψηφία των 153 βουλευτών». Κι αυτό διότι την θέση της θα καταλάβει ο επιλαχών της Β΄ Αθηνών Γιώργος Κυρίτσης.
Επίσης, ο διευθυντής της Κ.Ο. του Κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος εκ της θέσεώς του ήταν ο άνθρωπος, που πάσχισε να μεταπείσει την τ. βουλευτή, έγραψε στον προσωπικό του λογαρισμό στο twiter:
«Η στάση της Βάσως τιμά την ίδια, τη συλλογικότητα και τις κοινές μας αναζητήσεις στο μέλλον. Δεν συμφωνώ μαζί της, αλλά δεν είμαστε απέναντι».
Ακόμη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μίλησε στα «Παραπολιτικά» λέγοντας ότι πρόκειται για «προσωπική απόφαση της Β. Κατριβάνου, πλήρως σεβαστή, όσο και εάν διαφωνεί κάποιος με την απόφαση αυτή. Την τιμά η παραίτησή της».
Και ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης, από τον ίδιο ραδιοσταθμό, υπενθύμισε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγησαν με εντολή υλοποίησης αυτής της δύσκολης συμφωνίας».
Επιπροσθέτως εκτίμησε ότι «η κυβερνητική συνοχή και η συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που στηρίζει την κυβέρνηση δεν κινδυνεύουν καθόλου».
Την ίδια εκτίμηση είχαν δημοσιοποιήσει χθες, πολιτικοί αναλυτές, μη προσκείμενοι στην κυβέρνηση και μάλιστα η τιμητική στάση της τ. βουλευτού σχολιάστηκε θετικά και ποικιλοτρόπως από τα ΜΜΕ, φιλικά και αντικυβερνητικά, καθώς φαίνεται πως εμπεδώνεται πια στο τμήμα του πολιτικού συστήματος, που αφορά την ριζοσπαστική Αριστερά το νέο πολιτικό ήθος, που δεν είναι ταυτισμένο με την βουλευτική έδρα και τα προνόμιά της, κάτι που στο παρελθόν ήταν συνώνυμο για μεγάλη μερίδα βουλευτών, με την εις αεί κατοχή της και με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα κάθοδο στον εκλογικό στίβο!
Ελπίδες για οφέλη φούντωσαν στη ΛΑΕ
Τέλος ελπίδες για προσέγγιση με την τ. βουλευτή άναψαν και στον χώρο της ΛΑΕ, της οποίας η ηλεκτρονική έκδοση στο κύριο άρθρο της σήμερα, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…η άρνηση της Βασιλικής Κατριβάνου να υπερψηφίσει τις δύο καθοριστικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, τον “κόφτη” και το υπερταμείο, όπως και η παραίτησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί στοιχειώδη πράξη πολιτικής εντιμότητας».
Προφανώς ο διαχειριστής του σάιτ, δεν είχε ενημερωθεί για τη δήλωση Κατριβάνου προς την ΑΥΓΗ, αλλά και μόνη η αναφορά άρκεσε για να δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις υποστολή της αντιΣΥΡΙΖΑ σημαίας αυτού του πολιτικού μορφώματος και της έναρξης διαφωνιών στους κόλπους του!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: