ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Τρομερή καθυστέρηση στην μετεγκαστάσταση προσφύγων



Δ. Παπαδημούλης: Από τους 66.400, μόνο 864 

Τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για μετεγκατάσταση των προσφύγων που κάθε κράτος-μέλος έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει να φιλοξενήσει καταγγέλλει σε ερώτησή του προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.


Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται στην ερώτησή του στοιχεία που εξέδωσε η ίδια η Κομισιόν στις 25 Απριλίου, βάσει των οποίων, ενώ έχει προβλεφθεί μετεγκατάσταση 66.400 προσφύγων, μέχρι στιγμής έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 864, σε χώρες όπως οι Λιθουανία (21 σε σύνολο 481), Πορτογαλία (89 σε σύνολο 1.642), Βουλγαρία (4 σε σύνολο 1.302), Γαλλία (362 σε σύνολο 1.300).

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και κράτη-μέλη όπως η Ουγγαρία, η Κροατία και η Δανία, τα οποία προκλητικά αρνούνται να δεχτούν έστω και έναν πρόσφυγα μέχρι στιγμής, ενώ δεν έχουν καν δηλώσει διαθεσιμότητα για τεχνική βοήθεια και κοινές επιχειρήσεις μέσω της Frontex.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της Κομισιόν, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από την Επιτροπή σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις καθώς και με το "πώς σκοπεύει να επιταχύνει την πρόοδο υλοποίησης των αποφάσεων της ΕΕ για το προσφυγικό".

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης ρωτάει την Κομισιόν "αν μπορεί να εξασφαλίσει την υλοποίηση της Συμφωνίας" και αν ναι, "τι μέτρα θα λάβει για τις χώρες που αρνούνται πεισματικά να επιμερισθούν τις Ευρωπαϊκές ευθύνες που τους αναλογούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: