ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Στερνό αντίο πριν το ταξίδι προς την Αχερουσία Αθανάτων


Μέγα πλήθος πολιτών έδωσε παρών εντός, αλλά και εκτός Ι. Ναού.



Με πλήρεις τιμές από σύσσωμη την κοινωνία της Πάτρας κηδεύτηκε από τον ΙΝ. Αγ. Τριάδας ο μεγάλος τιμώμενος Πολίτης Βλάσσης Βελλόπουλος!


Οι οικείοι προ της σορού του Βλάσση Βελλόπουλου.
Σύσσωμη η κοινωνία της Πάτρας, απότισε φόρο τιμής στον αγωνιστή του περιβάλλοντος, Βλάσση Βελλόπουλο, στέλνοντάς του στερνό αντίο, στις 5.30 μμ, από τον ΙΝ Αγ. Τριάδας, σήμερα 24-5-2016, πριν το μεγάλο ταξίδι του προς την Αχερουσία των αθανάτων.
Ήσαν όλοι εκεί, στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας για να αποχαιρετήσουν τον Πολίτη, που συνέδεσε το όνομά του, σε εποχές χαλεπές, με την διάσωση του Περιβάλλοντος. Στον άνθρωπο, που κατέστη σύμβολο και τιμήθηκε με το βραβείο των Πεντακοσίων  επιλεγμένων από τον ΟΗΕ  για την αγωνιστική προσφορά τους, όταν οι ανοσιουργοί τους περιβαλλοντικού εγκλήματος στην Πάτρα φάνταζαν άτρωτοι.
Ο αείμνηστος αγωνιστής του ακτιβιστικού φιλοπεριβαλλοντικού κινήματος, σήμερα το απόγευμα έφυγε για την τελευταία του κατοικία πλήρης τιμών, από την κοινωνία της Πάτρας, στην οποία προσέφερε χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα. Και με την συνοδεία Χορωδίας να τον συνοδεύει, και έξι ιερωμένων να ιερουργούν, εκ των οποίων αρχιμανδρίτης μετέφερε τα αγαθά λόγια του σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου που αναφέρθηκε στον εκλιπόντα, καθώς  απουσίαζε λόγω εκτάκτου συγκλήσεως της Ιεραρχίας.
Στον Ειρηνιστή Βλάσση Βελλόπουλο.
Ο ενεργός πολίτης Βλάσσης Βελλόπουλος, μέχρι την τελευταία του στιγμή, όπου πάλευε με την επάρατο νόσο, η οποία τον είχε «κτυπήσει» εις τριπλούν  από το 2013, δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για τα κοινά. Γι αυτό και οι πολίτες του οικολογικού κινήματος ήσαν εκεί, στην Αγ. Τριάδα. 

Επίσης οι παλιοί φίλοι Λαμπράκηδες, έδωσαν παρών, όπως οι σύντροφοι  των «Πέτρινων Χρόνων» και φίλοι των κοινωνικών αγώνων, για να δώσουν κουράγιο στην πενθούσα οικογένεια και στον αδελφό του εκλιπόντα, τον Γιάννη Βελλόπουλο, έναν αγωνιστή από τους λίγους ιδρυτές στην Πάτρα του 1963, της ειρηνιστικής οργάνωσης νέων «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Ο φιλοπεριβαλλοντικός αγωνιστής, ήταν παντρεμένος με την Μαριάννα Βελλόπουλου και ήταν πατέρας δύο κοριτσιών, της Αγγελικής που ζει στην Αγγλία και της Χρύσας.
Στον κατάμεστο κόσμου εψάλλετο η νεκρώσιμη ακολουθία ενώ στον προαύλιο χώρο δεν έλειψαν οι αναφορές στην ύστατη προσφορά του, όταν με πολίτες από την περιοχή Αρόης και εκπρόσωπο της ΟΙΚΙΠΑ παρενέβη για την σωτηρία της κουκουναριάς. Αλλά και πολίτες του ριζοσπαστικού χώρου της αριστεράς στην Πάτρα θυμήθηκαν όταν προσφάτως πέρασε από τον Εμπορικό Σύλλογο, που ομίλησε ο Γραμμ. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας.
«Πέρασα να σας δω, δεν θα ανέβω» είχε πει ο ενεργός πολίτης Βλάσσης Βελλόπουλος.
Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού μετρούσε μέρες προς το ταξίδι χωρίς γυρισμό, που το διάνυσε στα 79 του χρόνια.
Αξιοπρόσεκτη ήταν η επικήδεια ομιλία του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων Νίκου Τζανάκου, που εκφωνήθηκε εντός του Ι.Ναού. Ήταν μία εκτενής αναφορά στην προσφορά και το έργο ζωής του εκλιπόντα, που εντυπωσίασε, καθώς μας υπενθύμισε ότι βρισκόμαστε προ της σορού του μεγάλου ανδρός, που δεν δίστασε να τραβήξει μόνος το δρόμο της αντιπαράθεσης με τα συμφέροντα των πατραϊκών βιομηχανιών και των ιδιοκτητών τους, όταν η δημοτικοί άρχοντες και οι πολιτικοί ταγοί, μη μπορώντας να κατανοήσουν τι εστί καθαρό περιβάλλον παρέμεναν απαθείς ή κάποιες φορές και φοβισμένοι. Ιδιαίτερη δε, ήταν η τιμητική αναφορά στην τολμηρή θέση της εφημερίδας «Κήρυξ», που σπάζοντας το κέλυφος του αποκλεισμό δημοσίευσε πρώτη φορά είδηση για τους περιβαλλοντικούς προβληματισμούς του αείμνηστου.
Στο πλήθος των όσων έδωσαν παρών διακρίναμε ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, των Γραμμάτων, του Πολιτισμού, του Νομικού κόσμου, των Δημοτικών παρατάξεων, του Συνδικαλισμού και πολλών άλλων.
Ενδεικτικά και μόνον οι παρουσίες των παρακάτω δείχνουν το εύρος της αναγνώρισης του έργου του μεγάλου τιμωμένου νεκρού, με την επιφύλαξη να έχουν παραλειφθεί και ονόματα άλλων παρόντων.
Παρόντες στο νεκρώσιμο προσκλητήριο ήσαν ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, οι δημοτικές παρατάξεις των κ. Σπαρτινού, Χριστόπουλου, Δημαρά, Τζανάκου, Ντρίνια, Σαμούρη, Πατούχα, Παναγιωτόπουλου, αλλά και οι κες Μπίρμπα, Πεταλά, όπως και ο κ. Γκόβας κ.α. από την ΡΑΠ, οι κ.κ. Καράβολας, Σκαρμέας, Κατσικόπουλος, Μπεκίρης, Σερέτης, Αϊβαλής, Σιγαλός, Χατζηλάμπρου, Γιακουμής, η κα Χρύσα Μαντζούτσου-Μουστάκη.

Ακόμη,  ο βουλευτής κ. Νικολόπουλος, ο Κ. Πετρόπουλος (δικηγόρος) ο κ. Αργυριάδης μετά της κας Περπερίδου, ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Μακρής, η κα Γατοπούλου του Καραμανδανείου, οι κ.κ. Καλλαΐτης, Παπαλέξης, αλλά και οι Θ. Κολλιτσίδας, Περ. Γεραλής των «Πέτρινων Χρόνων», ο κ. Τάσος Γιακουμής της ΕΙΝΑ, και ο Α. Βρης και ο αρθρογράφος κ. Ιντζεγιάννης της εφημερίδας «Ημερήσιος Κήρυξ», οι συγγραφείς Β. Χριστόπουλος, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Ασημάκης Παπαδόπουλος (και ορειβάτης συνάμα), ο κ. Βασιλακόπουλος με τον κ. Ξεριζωτή κ.α. από την ΟΙΚΙΠΑ, ο 91χρονος ΕΠΟΝίτης Μήτσος Κώης, οι Θαν. Μπαμπανέβας, Γ. Καρβουνιάρης από τον δημοσιογραφικό χώρο του Τύπου, αλλά και οι παλιοί  συνΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ Ορέστης Σκαλτσάς, Ν. Αντωνόπουλος, Παν. Λυκουρέσης κα. 

Στην ταφή που έγινε στο κοιμητήριο της Παν. Αλεξιωτίσσης έδωσε παρών και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που καθυστέρησε λόγω υπηρεσιακού κωλύματος, μη παραβρεθείς στην εξόδιο ακολουθία. 

Παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντως ήταν αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο ίδρυμα της Πάτρας «Κιβωτός της Αγάπης».

Ο Νίκος Τζανάκος εκφωνεί τον επικήδειο εν μέσω ιερέων, εντός του ΙΝ Αγ. Τριάδος.
Κατάμεστο πιστών το εσωτερικό του Ιερού Ναού.
Αλλά και ο προαύλιος χώρος της Αγ. Τριάδος ήταν γεμάτος από πιστούς.

Άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Οικολογίας και του συνδικαλισμού ήσαν παρόντες.

Ενώ οδεύει στο δρόμο προς την τελευταία κατοικία.


Πολλοί πιστοί συνόδευσαν έως το τέλος τον αείμνηστο αγωνιστή, στο κοιμητήριο.
Εναποθέτουν με ευλάβεια το φέρετρο με την σορό του εκλιπόντος περιβαλλοντιστή.

Παρών έδωσε και ο Βασ. Χατζηλάμπρου, τ. βουλευτής, για να τιμήσει τον αγωνιστή Βλάσση.

Ο Γιάννης Βελλόπουλος συντετριμμένος προ του μνήματος του αείμνηστου αδελφού του Βλάσση.
Πριν την ταφή, τελέστηκαν και τα τριήμερα από τους οικείους, ακολουθώντας το τυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

(Οι φωτογραφίες είναι από το φακό του Istologoiu G. Mosxou).

Δεν υπάρχουν σχόλια: