ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

30 χρόνια ΟΙΚΙΠΑ - Εορτασμός με οικολογικές δράσεις

Όταν το 1986 μια ομάδα νέων ανθρώπων αποφάσιζαν να δραστηριοποιηθούν στα περιβαλλοντικά ζητήματα της πόλης, κανείς τους δεν πίστευε ότι ξεκινούσαν μια πολύχρονη διαδρομή, που έμελλε να επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις στην τοπική μας κοινωνία, σημαδεύοντας παράλληλα την προσωπική τους πορεία και στάση.



Σήμερα, 30 χρόνια μετά, μπορεί η Ιθάκη να φαίνεται ακόμα μακριά, αλλά το ταξίδι συνεχίζεται, με παλιούς και νέους συνοδοιπόρους, στη βάση της ίδιας κοινής αντίληψης για  προσφορά στην περιοχή μας.
Στο ερώτημα ποιο είναι το «μυστικό» για αυτή την μακροβιότητα της ΟΙΚΙΠΑ, (μοναδικού ίσως φαινόμενου  στον ελλαδικό χώρο) η απάντηση είναι απλή:
  • Είναι το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε ως μια μεγάλη παρέα, με μοναδικό όργανο τις δευτεριάτικες συναντήσεις μας, πάντοτε ανοικτές για όσους θέλουν να συμμετάσχουν.
  • Είναι η επιλογή μας να λειτουργούμε έξω από κομματικούς ή παραταξιακούς σχηματισμούς διατηρώντας έτσι την αυτονομία του λόγου και την ανιδιοτέλεια των προθέσεών μας.
  • Είναι η θέση μας να προσεγγίζουμε τα προβλήματα με υπευθυνότητα και κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη γνώση, αποφεύγοντας τις υπερβολές, τις κινδυνολογίες και τους λαϊκισμούς.
Εκτός από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ασχοληθήκαμε και με κοινωνικά ή πολιτιστικά θέματα στα πλαίσια μιας ολιστικής αντίληψης για την οικολογία, με σημείο αναφοράς την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, που παραμένει ζητούμενο.

Βασική αρχή της δράσης μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουμε στην ιδρυτική καταστατική μας διακήρυξη, είναι «η ανάδειξη  των οικολογικών θεμάτων μέσα από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική τους διάσταση».  

Καταλυτικό ρόλο στις παρεμβάσεις μας έπαιξε η έκδοση, τον Απρίλιο του ’91, της μηνιαίας οικολογικής μας εφημερίδας «ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ», που αναβάθμισε ουσιαστικά την διεισδυτικότητα του λόγου και των απόψεών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: