ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Με 0,3% απετράπη ο κίνδυνος παλιννόστησης των ναζί

Ο Πράσινος Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν νικητής των αυστριακών εκλογών
Σε απόλυτους αριθμούς ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν συγκέντρωσε 2.254.484 ψήφους, έναντι 2.223.458 του αντιπάλου του Νόρμπερτ Χόφερ, με τη διαφορά μεταξύ τους να αγγίζει μόλις τις 31.000.

 

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ο Πράσινος Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν νικητής των αυστριακών εκλογών

 
Σε μία μάχη ψήφο ψήφο που κρίθηκε την τελευταία στιγμή, ο Βαν Ντερ Μπέλεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αυστρίας που προέρχεται από τους Πράσινους καθώς επικράτησε του ακροδεξιού φιλοναζί Νόρμπερτ Χόφερ με 50,3% έναντι  49,7%.

Οι επιστολικές ψήφοι, των οποίων η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, σχεδόν ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στον χθεσινό δεύτερο γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών, έδωσαν τελικά τη νίκη στον νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας.

Σε απόλυτους αριθμούς ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν συγκέντρωσε 2.254.484 ψήφους, έναντι 2.223.458 του αντιπάλου του Νόρμπερτ Χόφερ, με τη διαφορά μεταξύ τους να αγγίζει μόλις τις 31.000.

Χάρη στις επιστολικές ψήφους, ο νέος Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος εξασφάλισε πλειοψηφία σε δύο ακόμη από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, εκείνα της Άνω Αυστρίας και του Τιρόλου, καθώς, ήδη από την Κυριακή διατηρούσε προβάδισμα στα κρατίδια της Βιέννης και του Φόραλμπεργκ –όπου βρίσκεται η ιδιαίτερη πατρίδα του– ενώ πλειοψηφία κατέγραψε και στις εννέα πρωτεύουσες των κρατιδίων, κάτι που επιβεβαιώνει τις αναλύσεις πως στα αστικά κέντρα προηγείτο ο ίδιος και στην επαρχία ο Χόφερ.

Το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής ανήλθε σε 72,7%.

Ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν θα ορκιστεί στις 8 Ιουλίου νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, αναλαμβάνοντας τα νέα καθήκοντά του ως διάδοχος του εδώ και δώδεκα χρόνια ομοσπονδιακού προέδρου της χώρας, Χάιντς Φίσερ.

Στις δηλώσεις του ο απερχόμενος πρόεδρος τόνισε πως το οριακό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών έδειξε πως δεν είναι λάθος να τονίζεται πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι "κάθε ψήφος μετράει" και πως το εκλογικό δικαίωμα κατακτήθηκε με αγώνες και πρέπει να ασκείται πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: