ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τα επιχειρήματα Θεοχάρη και η αλήθεια του τι ισχύει




Οικονομικοί κύκλοι της κυβέρνησης απαντούν στα τέσσερα επιχειρήματα του βουλευτή
 
Ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε στη Βουλή, μιλώντας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τα παρακάτω τέσσερα επιχειρήματα:


1) Δεν χρειαζόμασταν ανακεφαλαιοποίηση. Εξαιτίας των πολιτικών σας αναγκαστήκαμε.

2) Ξεπουλήσατε τις τράπεζες στους ξένους.

3) Διεθνές Περιβάλλον σε Ανάπτυξη αντίθετα η Ελλάδα σε ύφεση και ανεργία

4) Αποκρατικοποιήσεις άπιαστος στόχος τα 2δισ.

Η αλήθεια είναι διαφορετική και σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους της κυβέρνησης ισχύουν τα ακόλουθα:

1) Η ανακεφαλαιοποιήση ήταν επιτακτική ανάγκη γιατί συμπεριλήφθηκαν σε αυτήν τα κόκκινα δάνεια κάτι που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις το είχαν αφήσει στη μοίρα του.

2) Οι τράπεζες πάντοτε πλειοψηφικά ήταν σε ξένα χέρια.  Μέσω της συμφωνίας μπαίνει νέο χρήμα στην αγορά. Αν αυτό δεν γινόταν θα είχαμε resolution με ανυπολόγιστες συνέπειες. Το ποσοστό που αποκτήσαμε τώρα (6 δις.) είναι με πλήρη δικαιώματα ψήφου στη διοίκηση των Τραπεζών, το Δημόσιο. Ακόμη καταφέραμε να αξιολογηθούν οι διοικήσεις των τραπεζών και αν κριθούν ανεπαρκείς ν' αλλάξουν.

3) Ολόκληρη η Ευρωζώνη είναι στην ίδια κατάσταση. Συγκεκριμένα: Πρόβλεψή του ΔΝΤ για τον Προϋπολογισμό 2015 είναι για την Ευρωζώνη 1,5%, και για το 2016 1,6%. Η ανεργία προβλέπεται από τη Κομισιόν σε ένα μέσο όρο 10,3 το 2017.  Το 25%, που έχασε η ελληνική οικονομία, είναι ο αριθμός που θα πρέπει να έχετε πάντα στο νου σας και να σκέφτεστε ότι έγινε από κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Οικουμενικής και ΠΑΣΟΚ με ΝΔ. Σε αντίθεση με τις προβλέψεις για ύφεση 2,6% και 2% έχουμε 0% το 2015 και πρόβλεψη για -0,7% το 2016.

4) Περιορίσαμε σε 9 τις απαιτούμενες ιδιωτικοποιήσεις για την επόμενη τριετία. Αποτρέπουμε την πώληση 23 περιουσιακών στοιχείων στρατηγικής σημασίας (ΕΛΠΕ, η ΔΕΠΑ η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ). Το 1/4 των κεφαλαίων των ιδιωτικοποιήσεων πηγαίνει στις δημόσιες επενδύσεις. Αναμόρφωση ΤΑΙΠΕΔ με διαφάνεια και δημόσιο συμφέρον. Ήδη έχουμε λάβει 250 εκ. ευρώ. μέσα στο 2015. Το μεγαλύτερο μέρος των 2 δις είναι η παραχώρηση των αεροδρομίων και θα προχωρήσει κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: