ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Κατά το έτος 2015 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:




63 έργα 65,8 εκατ. ευρώ παραδόθηκαν στους πολίτες – 
Ικανοποίηση για την Παντάνασσα

Το 2015 φεύγει και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αφήνει πίσω 63 έργα ύψους 65,8 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια και παραδόθηκαν στους πολίτες, ενώ ιδιαίτερη είναι η ικανοποίηση που εκφράζεται για την ολοκλήρωση και παράδοση του Ιερού Ναού της Παντάνασσας που χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα το 2015, και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία), υλοποιήθηκαν και παραδόθηκαν 63 έργα συνολικού προϋπολογισμού 65.817.212,85 ευρώ, και αφορούν τους τομείς Παιδείας, Υγείας, Αστικές Αναπλάσεις, Συντηρήσεις Επαρχιακού και Εθνικού Οδικού Δικτύου, Αποχετευτικά Δίκτυα, Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων, Συντηρήσεις Εγκαταστάσεων, Αποκαταστάσεις Ηλεκτροφωτισμού, Φωτεινούς Σηματοδότες, Εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων κ.α.
Παράλληλα, το έτος 2015 δημοπρατήθηκαν και ήδη εκτελούνται σημαντικά έργα, τα οποία θα παραδοθούν άμεσα και αυτά προς χρήση στους πολίτες, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες τους.
«Παραδίδουμε έργα χρήσιμα και λειτουργικά για τους πολίτες και την κοινωνία που συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν και αυτή τη χρονιά από την Περιφερειακή Αρχή και όλους τους εργαζόμενους, ευχαριστώντας τους παράλληλα για τη συμβολή τους σε όλο αυτό το εγχείρημα, σημειώνοντας συγκεκριμένα: «Η απορρόφηση για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός. Σκοπός μας ήταν και παραμένει να καταφέρνουμε να αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένα κοινωνικά, οικονομικά, αναπτυξιακά προβλήματα έτσι ώστε να δώσουμε νέα πνοή στην Περιφέρειά μας. Αυτό είναι και το στίγμα που προσπαθούμε να δώσουμε, αναλαμβάνοντας και τις τύχες του ΕΣΠΑ με βαρύτητα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, στις Αστικές Αναπλάσεις και στην Επιχειρηματικότητα και καταφέραμε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς απορρόφησης του ΠΕΠ προσπαθώντας να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για την κάλυψη αναπτυξιακών αναγκών».
Και κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας: «Με συνέπεια, ευθύνη και, μεθοδικότητα προσπαθούμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να δώσουμε νέα προοπτική στην Περιφέρειά μας, να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».

Αναλυτικά τα έργα
Το 2015 ολοκληρώθηκαν από την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 14 έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.562.890,21 ευρώ.
Μεταξύ αυτών είναι οι συμπληρωματικές εργασίες είναι οι εργασίες συντήρησης στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στο τμήμα Πάτρα – Αίγιου συνολικού ύψους 2.495.063,89 ευρώ, η αντιμετώπιση κατολισθήσεων σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας, όπως στην Παλιοβούνα ή στην Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, η συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Αχαΐας, καθώς και η συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού κ.α.
Αναφορικά με την Π.Ε. Αχαΐας, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν ήδη 23 έργα συνολικού προϋπολογισμού 32.749.012 ευρώ.
Μεταξύ άλλων είναι τα έργα των συντηρήσεων στις Ε.Ο. των Δήμων της Αχαΐας, συνολικά 2 εκατ. ευρώ, η κατασκευή της γέφυρας Αλεποχωρίου, η κατασκευή του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας (3.650.000 ευρώ), του Λυκείου Δεμενίκων (3.600.000), των Δημοτικών Σχολείων Λεόντειου, Ελεκίστρας, Κουνινάς, του Γυμνασίου Λουσικών (3.079.440 ευρώ), του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας (4.250.000 ευρώ), η Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων Ιχθυόσκαλας Δημοσίου Πατρών (3.690.000 ευρώ), η Μελέτη - Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής στη θέση Ντασκά Δ. Τριταίας (6.629.507 ευρώ), η αποχέτευση παραλιακών οικισμών πρώην δήμου Δύμης (Δ.Δ. Αλισσού –Άνω Αλισσού), προϋπολογισμού 2.725.065 ευρώ.
Παράλληλα, η Παντάνασσα, ένα έργο σημαντικό για την Πάτρα και την Περιφέρεια χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα, ενώ εκτελούνται ήδη τα μεγάλα έργα της Μικρής Περιμετρικής, της Διάνοιξης της Κανακάρη, της αποκατάστασης του πολυώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας».
Σχετικά με την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν ήδη 14 έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.798.974,64 ευρώ.
Μεταξύ άλλων είναι η ανέγερση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου     (4.700.000 ευρώ), η κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ. Μύτικα προς παραλία Παλιόβαρκα (515.585,06 ευρώ), η Μεταστέγαση ΕΠΑΛ Κατοχής της Ι.Π. Μεσολογγίου (385.000 ευρώ), συντηρήσεις επαρχιακών οδών, επείγουσες παρεμβάσεις και τεχνικά έργα στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, ενώ εκτελούνται ή αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα μεγάλα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που είχαν πλήξει την περιοχή.
Όσον αφορά την Π.Ε. Ηλείας, ολοκληρώθηκαν 12 έργα συνολικού προϋπολογισμού 15.706.336 ευρώ.
Μεταξύ αυτών είναι οι συμπληρωματικές εργασίες για την βελτίωση οδού Κυλλήνης -Εθνικής οδού Πύργου -Πατρών ύψους 1.130.000 ευρώ, η Βελτίωση Οδού Κυλλήνης – Εθνικής Οδού – Πύργου – Πατρών, ύψους 12.567.835,95 ευρώ και η Συντήρηση - Οδική Ασφάλεια επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Ηλείας στα όρια των δήμων Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ένα έργο ύψους 1.000.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως ήδη έχει ολοκληρωθεί κατά 95% το έργο της εκτέλεσης των συμπληρωματικών έργων στον λιμένα Κατακόλου που περιλαμβάνει την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος έμπροσθεν καταστημάτων και την επέκταση προσήνεμου μώλου και κεντρικού προβλήτα με κατασκευή νησίδας παραβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: