ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Επιστροφή στην πατρίδα μετά θάνατον οι ήρωες

Έλληνες και Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, της εισβολης του Αττίλα, που ποτέ δεν μάθαμε αν ζουν ή αν πέθαναν. Μία δήλωση μόνον του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη έδόθη σε εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο τουρκικός στρατός παρέδιδε στις τουρκικές παραστρατιωτικές ακροδεξιές οργανώσεις τους αιχμαλώτους και από κει και πέρα κανείς δεν γνωρίζει την τύχη τους... 





Στην Ελλάδα
λείψανά τους


ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ, ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΤΑΦΗ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 1974 – ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΑΦΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ



Οι μάνες των αγνοουμένων περιμένουν, επί 39 χρόνια!
Λείψανα Ελλήνων αγνοουμένων και πεσόντων, κατά τη διάρκεια της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων το 1974 στην Κύπρο, αναμένεται να μεταφερθούν στην Ελλάδα στις 19 Ιανουαρίου.

Τα λείψανα, τα οποία έχουν εκταφεί και ταυτοποιηθεί στις ελεύθερες αλλά και στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, θα παραδοθούν, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, στις οικογένειες τους για αξιοπρεπή ταφή.

Τις πρακτικές διευθετήσεις για την παράδοση και τη μεταφορά των λειψάνων συζήτησαν ο Δημ. Βίτσας και ο Κύπριος επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου. Ο Έλληνας υπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς και για τα αποτελέσματα της εκταφής που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για εντοπισμό των λειψάνων των καταδρομέων του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρθηκε από τον επίτροπο Προεδρίας, με βάση τις προκαταρτικές επιστημονικές εξετάσεις έχουν εντοπιστεί λείψανα ή μέρος λειψάνων που ανήκουν σε δεκαπέντε καταδρομείς.

Συμφωνήθηκε επίσης η συγκρότηση κλιμακίου, το οποίο σε συνεργασία με τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές θα έλθει σε επαφή με τις οικογένειες που έχουν παραλάβει λανθασμένα λείψανα στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να τους πείσει να τα επιστρέψουν.

Τόσο ο επίτροπος Προεδρίας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν τη στήριξη τους και συμπαράταξη τους στον αγώνα των δοκιμαζόμενων οικογενειών των αγνοουμένων, που για δεκαετίες βιώνουν το μαρτύριο της αβεβαιότητας της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων.

Επίσης, τόνισαν την ανάγκη η Τουρκία να επιδείξει, επιτέλους, την αναγκαία πολιτική και ανθρωπιστική βούληση για επίλυση του τραγικού αυτού προβλήματος, ενώ κάλεσαν την Τουρκία να καταθέσει όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που αφορούν Κύπριους και Ελλαδίτες αγνοούμενους, τα οποία βρίσκονται στα αρχεία του τουρκικού στρατού, καθώς και να προχωρήσει σε άμεση υπόδειξη μαζικών χώρων ταφής, στους οποίους τάφηκαν οι νεκροί από τις περισυλλογές που πραγματοποιήθηκαν από τον τουρκικό στρατό από τα πεδία των μαχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: