ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Κακή έξης το… προλαλείν, από κάποιους υπουργούς!


Φωτογραφία της 19-6-2014. Μπροστά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συνταξιούχοι από την Αχαΐα, διαμαρτύρονται για την περικοπή των συντάξεών τους. Μέχρι σήμερα οι περικοπές επί των συντάξεων έχουν φθάσει τις έντεκα. Η κυβέρνηση δεσμεύεται δημόσια, ότι δεν θα είναι αυτή που θα κάνει την 12η περικοπή. Ίδωμεν...


Και ακόμη πιο κάκιστη η περικοπή μερικών εκατοστάρικων το χρόνο από το επικουρικό, που αν αγνοηθεί θα ανταμειφθεί με ισαξίως ανάλογη περικοπή αξιοπιστίας!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Προκαλεί απορία το γεγονός πως αραιά αλλά συστηματικά τις τελευταίες ημέρες στελέχη της κυβέρνησης βγαίνουν στα κανάλια πιεζόμενα από το καυτό θέμα των ημερών, αυτό του μέλλοντος των συντάξεων, που για το κουαρτέτο είναι διαπραγματεύσιμο, για την κυβέρνηση ζητούμενο, για τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ άδηλο και για τους τ. συντρόφους του επαναστατικού Σοϊμπλεστάν σίγουρο με δεδομένο μάλιστα βάθος ποσοστού.

Και στην προσπάθειά τους να δώσουν θέμα… γαργαλιστό για τα ΜΜΕ προλαλούν κάτι για το οποίο τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της αριστεράς ενοχλεί ακόμη και εάν δεν κινηθεί καθόλου και όχι μόνον τους πάγιους εχθρούς της, που παραμονεύουν σε κάθε παραπάτημα, αλλά και τους άσπονδους φίλους της. 

Επίσης είναι γνωστό πως ερχομένου του 2016 οι απαιτήσεις του Κουαρτέτου θα ενταθούν και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν για λογαριασμό των φίλων τους μεγάλων οικονομικών συμφερόντων την μείωση κατά 1% επί των ασφαλίστρων, που έγινε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προς… ανακούφιση της μεγάλης εργοδοσίας, δήθεν για να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία. Και όπως όλοι γνωρίζουμε πρόκειται για ποσοστό που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ετησίως, που εδώ και δύο χρόνια λείπουν από τα ταμεία των εργαζομένων. Αλλά και που δεν συνέβαλε στην παραμικρή αύξηση της απασχόλησης!

Ακόμη θα προσπαθήσουν να φρενάρουν την απόφαση της κυβέρνησης να αναπληρώσει το έλλειμμα των Ταμείων από το PSI του Βενιζέλου, με εξεύρεση οικονομικών πόρων στο Προπό, στις χρηματιστικές συναλλαγές, στα κέρδη των καζίνο, στις τραπεζικές συναλλαγές και όπου αλλού με επιβολή τέλους υπέρ Ταμείων ύψους το ανώτερο ένα τοις χιλίοις (1ο/οο).

Αυτά όλα όμως θα έρθουν ως τελική απόφαση μέσα από την διαπραγμάτευση που θα αρχίσει. Γι αυτό το να εμφανίζονται κυβερνητικά στελέχη με πείρα και χρόνια τριβής στην πολιτική κονίστρα και να πετάνε «χαρτιά» στο τραπέζι με αναγραμμένα ποσοστά, επί των επικουρικών συντάξεων κυρίως και τουλάχιστον αν θέτε δεν είναι δόκιμο. Ή αν θέλει κανείς να μιλήσει με όρους διπλωματίας, δεν μπορεί στο όνομα της δημόσιας ενημέρωσης να αποκαλύπτει τις προθέσεις ενός υπουργού, μίας ομάδας, και να τους στέλνεις «γυμνούς» να κάτσουν απέναντι με το κουαρτέτο, στο ίδιο τραπέζι, να «κτυπηθούν» για το θέμα που πρέπει να διαπραγματευτούν και να φέρουν επωφελή αποτελέσματα!

 
Από τη διαμαρτυρία της 9-12-2012 στην Πάτρα.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του πάντοτε εύστοχου σχολιαστή-δημοσιογράφου στην ΑΥΓΗ, Θανάση Καρτερού, με τίτλο «Περικοπές…» που εξ απαλών ονύχων επισημαίνει τα παραπάνω.

Γράφει λοιπόν:

«Πολλά πράγματα που σε κολάζουν λέγονται αυτές τις άγιες μέρες, από πολλές πλευρές. Από τους υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ., ας πούμε, που αν και βρίσκονται σε ρητορική ύφεση, εξακολουθούν να ανταγωνίζονται ποιος είναι ο καλύτερος αντι-Τσίπρας. Ή από τον Καμμένο που ντύνει γυναίκες στο χακί. Ή από το ΠΑΣΟΚ, που αφού έκοψε, μόνο του ή με παρέα, άπειρες φορές τις συντάξεις, τώρα απαιτεί να μη δεχτεί η κυβέρνηση καμιά μείωσή τους. Και να δεχτεί μόνο τις σωτήριες προτάσεις της Φώφης, η οποία δεν πρόκειται να προσυπογράψει άλλη μείωση συντάξεων. Α-πα-πα. Πιάστηκε το χέρι της γυναίκας να προσυπογράφει τις ένδεκα προηγούμενες...

»Έχουμε όμως και από κυβερνητικής πλευράς -εκεί που λες δόξα τω Θεώ...- δηλώσεις, που ανοίγουν τους πολιτικούς, τους ιδεολογικούς, μην πω και τους ιστορικούς μας ορίζοντες. Μας πληροφόρησε, για παράδειγμα, σύντροφος υπουργός ότι ο Λεβέντης «έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων...». Κι αυτό όχι για οποιονδήποτε λεβέντη από τους άφθονους που διαθέτει το έθνος, αλλά για τον Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων. Του οποίου τις μάχες θα πρέπει να δούμε τώρα με άλλο μάτι. Γιατί, όπως φιλοφρόνως προκύπτει από την φιλόφρονα δήλωση, έχει ο καιρός γυρίσματα...».

Και εδώ είναι το… ζουμί:

«Δεν αρκέστηκε σ' αυτό όμως. Αφού επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εγγυάται τις κύριες συντάξεις και δίνει μάχη για τις επικουρικές, έσπευσε να ανακοινώσει και το αποτέλεσμα της μάχης, που βρίσκεται σε εξέλιξη: Μείωση στις επικουρικές 15%, άντε 20%! Σε απλά ελληνικά δηλαδή, έσπευσε να ανακοινώσει -ποσοστικοποιημένα!- το μέγεθος της υποχώρησης. Γιατί; Γιατί του είπε ο Τσίπρας να το πει, και να μας προετοιμάσει; Γιατί κάτι ξέρει που δεν ξέρουμε; Γιατί έτσι υπολόγισε, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τους υπολογισμούς του Ρομπόλη; Ή για να δείξει ότι για κάποιους στην κυβέρνηση ισχύει πως πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι; Διαλέγετε και παίρνετε».

Και εδώ είναι που επισημαίνει το πολύ σοβαρό:

 «Επ' ευκαιρία όμως, κάτι τελευταίο. Αν ορισμένοι στην κυβέρνηση έχουν την άποψη ότι μερικά κατοστάρικα τον χρόνο από την περικοπή των επικουρικών δεν είναι σπουδαίο πράγμα για τους συνταξιούχους, τις οικογένειές τους και την κοινωνία, κάνουν λάθος. Που θα το πληρώσουν με ανάλογη περικοπή αξιοπιστίας. Υπολογίζω -γιατί όχι κι εγώ;- γύρω στο 15% με 20%...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: