ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Στο Αιγαίο η θάλασσα συνεχίζει να εκβράζει πνιγμένους!


Όπως ανέφεραν εθελοντές, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι στα σκάφη επιβαίνουν πολλές φορές περισσότεροι από 50 άνθρωποι!
 
Ο αριθμός των νεκρών προσφύγων, αγνώστων στοιχείων, που εντοπίζονται κοντά στις ακτές ανεβαίνει στους δέκα σε μία μόλις εβδομάδα!


Συνεχίζει να ξεβράζει νεκρούς πρόσφυγες η θάλασσα του Αιγαίου. Σοροί από ναυάγια που πια με δυσκολία μπορούν να ταυτοποιηθούν, ενώ μέχρι και σήμερα ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί. Συγκεκριμένα, τέσσερις σορούς σε προχωρημένη σήψη εντόπισε το Λιμενικό στους Φούρνους. 

Στην περιοχή «Λουτσούτι - Σβηστοκάμινο» εντοπίστηκε σορός μικρού κοριτσιού, στην περιοχή «Σάττα» οι σοροί ενός άνδρα και μιας γυναίκας και στην περιοχή «Φυγού» το σώμα άλλης μιας γυναίκας. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών προσφύγων, αγνώστων στοιχείων, που εντοπίζονται κοντά στις ακτές ανεβαίνει στους δέκα σε μία μόλις εβδομάδα.

Στο μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν και χθες οι ροές στις βόρειες και ανατολικές ακτές της Λέσβου. Από νωρίς το πρωί κατέφταναν στο νησί φουσκωτές λέμβοι γεμάτες με πρόσφυγες. Όπως ανέφεραν εθελοντές, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι στα σκάφη επιβαίνουν πολλές φορές περισσότεροι από 50 άνθρωποι, κάτι που δείχνει πως οι διακινητές εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό και προσπαθούν να "περάσουν" όσους περισσότερους μπορούν μέχρι να επιδεινωθεί ξανά ο καιρός.

Νέα σύλληψη στη Μυτιλήνη για κατοχή πλαστών εγγράφων 

 
Άλλος ένας άνδρας, Αφγανικής αυτή τη φορά καταγωγής συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έχοντας στην κατοχή του 45 πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα προσωρινής διαμονής.

Ο συλληφθείς έφτασε το πρωί στη Λέσβο με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, ενώ στις αποσκευές του βρέθηκαν τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα.

Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος μετανάστης, όπως και ένα μετανάστης από την Αλγερία που συνελήφθη την Τρίτη με 67 αυτός πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, δεν είναι παρά τα «βαποράκια» κυκλώματος που κατασκευάζει και διακινεί τέτοια πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε όλα οι κάτοχοί τους εμφανίζονταν ως Σύροι.

Εικάζεται δε πως προορίζονται για μετανάστες Μαροκινής ή Αλγερινής καταγωγής, δηλαδή για άτομα που δεν δικαιολογούν προσφυγικό προφίλ που θα τους επιτρέψουν την αναχώρηση τους από το νησί και στη συνέχεια το πέρασμα των συνόρων μέχρι τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό με πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα που εντοπίζεται από τις διωκτικές αρχές στη Λέσβο το τελευταίο δίμηνο.

Παράλληλα, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ανακοίνωσε τις συλλήψεις 14 μεταναστών από χώρες της Βόρειας Αφρικής, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, λόγω κατοχής πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων.


Άνω του ενός εκατομμυρίου οι πρόσφυγες στη Γερμανία το 2015


 
Η Γερμανία θα έχει καταγράψει την άφιξη περίπου 1,09 εκατομμυρίων προσφύγων περί τα τέλη του 2015.
 
Αυτό αναφέρει η Sächsische Zeitung επικαλούμενη αδημοσίευτα κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία. 

 Ο αριθμός είναι συμβατός με εκείνον που ανέμεναν με βάση τους υπολογισμούς τους οι αρχές της Γερμανίας, μετά το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης το καλοκαίρι.

Έκλεισε το δωρεάν ίντερνετ "γιατί μάζευε πρόσφυγες"

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, στην περιοχή Μπολτσάνο του Νότιου Τυρόλο της Ιταλίας, έκλεισε το δωρεάν wi-fi του γιατί "προσέλκυε πολλούς πρόσφυγες γύρω από το κτίριο", σύμφωνα με τον διευθυντή του μουσείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Απρίλη ήταν η πρώτη φορά που πρόσφυγες, προσπαθώντας να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειές τους, άρχισαν να προσεγγίζουν το μουσείο. Στην αρχή το προσωπικό ήταν φιλικό και βοηθητικό, όμως σιγά-σιγά οι πρόσφυγες άρχισαν να "μπερδεύουν" το μουσείο με καταφύγιο, με αποτέλεσμα να κοιμούνται στους χώρους του και να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες για την προσωπική τους υγιεινή.

"Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο" δήλωσε ο διευθυντής, "και για αυτό θεωρώ ότι η απόφασή μου είναι ορθή και σκοπεύω να την στηρίξω".


Δεν υπάρχουν σχόλια: