ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΣΕΕ αντίθετη στην κατάσχεση για χρέη στο Δημόσιο!

ΕΣΕΕ: Ανάκληση των κατασχέσεων εταιρικών λογαριασμών
Β. Κορκίδης: Είναι τιμωρητική υπερβολή, που οδηγεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αργό ή σε ξαφνικό θάνατο

Η ΕΣΕΕ απέστειλε σε Υπουργό Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και Γενική Γραμματεία Εσόδων, επιστολή με την οποία ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης κατάσχεσης τραπεζικών εταιρικών λογαριασμών για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 70.000 ευρώ, κάνοντας λόγο για «τιμωρητική υπερβολή», που, «οδηγεί σε "οικονομικό θάνατο" 66.000 και πλέον ΜμΕ».


Το περιεχόμενο της επιστολής της ΕΣΕΕ με ημερομηνία 24/12/15, μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής: 

«...Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διατυπώσουμε τις σοβαρές επιφυλάξεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σχετικά με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΦΕΚ Β΄ 2745/ 17ης Δεκ. 2015) που προβλέπει κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 70.000 ευρώ. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην αγορά, χωρίς να αποδώσει ταυτόχρονα τα αναμενόμενα έσοδα και θα προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις στην αγορά, κλονίζοντας τα εναπομείναντα ψήγματα εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και ιδιωτών...».

Και ακόμη:

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε:

«...Η ΕΣΕΕ προειδοποιεί ότι η κατάσχεση εταιρικών λογαριασμών εν μέσω μάλιστα αυστηρών capital controls, είναι μια τιμωρητική υπερβολή, που οδηγεί άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αργό και άλλες σε ξαφνικό θάνατο. Αφού λοιπόν το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει, ότι μέσα σε 3-4 ημέρες πρέπει να πληρωθούν από περίπου 6 εκ. φορολογούμενους, έξι φόροι ύψους 6,6 δις ευρώ, το ελάχιστο που οφείλει να κάνει, είναι να δώσει τον ανάλογο χρόνο, ώστε να αποτρέψει νέα "λουκέτα" επιχειρήσεων και να σταματήσει τον "οικονομικό θάνατο" 60.000 και πλέον μικρομεσαίων της ελληνικής αγοράς...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: