ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Απευθύνει κατηγορία για "προδοσία" στον Ντεμιρτάς


Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Ντεμιρτάς.

Κατά  του αρχηγού του HDP ο Ερντογάν επειδή ζήτησε μεγαλύτερη αυτονομία για τους Κούρδους

Για "προδοσία" καταγγέλλει τώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον αρχηγό του ΗDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, την ώρα που ο τουρκικός στρατός εξαπολύει νέες σαρωτικές επιχειρήσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Ο Ντεμιρτάς βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο της τουρκικής Δικαιοσύνης επειδή ζήτησε μεγαλύτερη αυτονομία για τους Κούρδους της Τουρκίας.

"Αυτό που έκανε συνιστά προδοσία" τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία. Στις δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν απευθείας από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα, υποστήριξε επίσης ότι τα σχόλια του Ντεμιρτάς συνιστούν "καθαρή πρόκληση" και υποσχέθηκε πως το HDP "θα πάρει ένα μάθημα" από τον λαό και τον νόμο. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Ντεμιρτάς.

"Με ποιο δικαίωμα μπορείτε να μιλάτε στο πλαίσιο της ενιαίας δομής μας για την ίδρυση ενός κράτους στο νοτιοανατολικό τμήμα, στο ανατολικό" διερωτήθηκε ο Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι "ούτε η βούληση του έθνους ούτε οι ένοπλες δυνάμεις θα επιτρέψουν μια τέτοια κατάσταση". Επανέλαβε, εξάλλου, ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ θα συνεχιστούν με "αποφασιστικότητα" και σημείωσε ότι "περισσότεροι από 3.000 τρομοκράτες" έχουν σκοτωθεί από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στην Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ.

Στο μεταξύ, η τουρκική Δικαιοσύνη αποφάσισε χθες την αποφυλάκιση, εν αναμονή της δίκης τους, δύο δημοσιογράφων του περιοδικού "Nokta", που είχε επικρίνει τη μεγάλη νίκη του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τον διευθυντή του περιοδικού Τσεβερί Γκιουβέν και για τον διευθυντή σύνταξης Μουράτ Τσαπάν, οι οποίοι κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης έως 20 ετών, καθώς τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και είχαν προφυλακιστεί για απόπειρα πραξικοπήματος. Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν συλληφθεί την επομένη των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, αφού ο θρίαμβος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν είχε παρουσιαστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού τους ως "Η αρχή του εμφυλίου πολέμου στην Τουρκία".

Στις διάφορες διώξεις κατά του τουρκικού Τύπου αναφέρθηκε χθες και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, ο οποίος σημείωσε ότι η ελευθερία του Τύπου στη χώρα αποτελεί "βασικό, απαραίτητο στοιχείο για οποιονδήποτε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: