ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Avvaz: Προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Θ. Δρίτσα και Γ. Τσιρώνη

Προς Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς Θ. Δρίτσα και Γ. Τσιρώνη: Όχι στο σύνθετο τουριστικό συγκρότημα στο Διακοφτό Ίου.
This petition is awaiting approval by the Avaaz Community. (Φωτογραφία από το Avvaz) 

Όχι στο σύνθετο τουριστικό συγκρότημα στο Διακοφτό την νήσου Ίου των Κυκλάδων


Το δρόμο προς το παγκόσμιο διαδικτυακό τόπο του Avvaz πήρε η υπόθεση της υπογραφής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Τρ. Αλεξιάδη, Θοδ. Δρίτσα, Γ. Τσιρώνη με την οποία παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης χώρου αιγιαλού, παραλίας και θαλάσσιου χώρου για την εκτέλεση του έργου "Σύνθετο τουριστικό κατάλυμα πέντε αστέρων, στη θέση Κουμπάρα - Διακοφτό Νήσου Ίου" στην οφσόρ εταιρεία "105 Α.Ε", του χρηματιστή της Ν. Υόρκης και ιδιοκτήτη Μιχαλόπουλου, που σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο Istologio G. Mosxou από την Ίο, βρίσκονται οι αδελφοί Παπανδρέου Γιώργος και Νίκος.

Ο εν λόγω φέρεται να έχει αγοράσει όλα τα οικόπεδα, που συνορεύουν με τους όρμους της χερσονήσου Διακοφτού και έτσι να έχει αποκλεισμένη την από ξηράς πρόσβαση στον αιγιαλό κάτι που από μόνο του συνιστά παρανομία καθώς έχει αποκλείσει την αιγιαλίτιδα ζώνη, προκειμένου να παραμένει ανενόχλητο το... παλάτι του, μία μεγάλη βίλα, που είναι κτισμένη στην κορυφή της χερσονήσου Διακοφτού και διακοσμείται από φοίνικες, αμερικάνικο στοιχείο, που δεν συνάδει με την ελληνικότητα του νησιού!

Μάλιστα στην παραλία έχει κατασκευάσει τσιμεντένια κρηπιδώματα και έχει κάνει σωρεία παραβάσεων και κακοποίησης του Περιβάλλοντος, όπως αυτή της διάνοιξης δρόμου σε άλλο σημείο του νησιού, για το οποίο παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, μπάζωμα υγροτόπου της Ίου, για το οποίο του επιβλήθηκε πρόστιμο από την Περιφέρεια κ.α.

Ακούγεται ακόμη πως ο εν λόγω είναι προστατευόμενος του πρώην Υφυπ. Οικονομία Παν. Ρήγα, ο οποίος στα τέλη του 2011 ενέταξε την επένδυση σε σχετικό αναπτυξιακό νόμο και επιχορηγήθηκε με 29,67% επί συνολικού κεφαλαίου επένδυσης 29.954 εκατ. ευρώ.

Το θέμα αυτό ως σκάνδαλο έφθασε στη Βουλή, με επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου και Απόστ. Αλεξόπουλου, που έκαναν λόγω για μνημονιακή συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την φας τρακ επένδυση, την από το παράθυρο ελαστικοποίηση των όρων περιβαλλοντικής προστασίας, την απορύθμιση και τους ύποπτα φρενήρεις ρυθμούς επένδυσης.

Ακόμη, για το ζήτημα αυτό πρόσφατα, χθες 29-12-2015, η εφημερίδα ΑΥΓΗ ζητούσε εξηγήσες από τους τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις 13 Οκτωβρίου 2014 είχε αναφερθεί και πάλι η εφημερίδα, αποτεινόμενη στους υπουργούς Γ. Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ) και Όλγα Κεφαλογιάννη (ΝΔ) που τους κατηγόρησε για βίαιη αλλοίωση του περιβάλλοντος στην Ίο.

Εκ των παραπάνω και με δεδομένη την φιλοπεριβαλλοντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον των μεγάλων δομικών παρεμβάσεων, που αλλοιώνουν το περιβάλλον, προκαλεί εντύπωση η ΚΥΑ που εκδόθηκε, γι αυτό και καλείται ο Πρωθυπουργός να παρέμβει.

Στο κείμενο που κυκλοφορεί μέσω του Avvaz, έχουν συγκεντρωθεί έως ώρας  εκατοντάδες υπογραφές πολιτών, οι οποίοι ζητούν "τον πλήρη έλεγχο των παραβάσεων και παρανομιών του επενδυτή" και άλλων που θα διαβάσετε παρακάτω:  

Το κείμενο που κυκλοφορεί μέσω Avvaz
  
"Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πρόσφατη έγκριση παραχώρησης αιγιαλού στον επενδυτή του σύνθετου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην χερσόνησο Διακοφτό στην Ιο, από μέρους των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας και Οικονομικών, επειδή είναι καταστροφική για το φυσικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του νησιού, περιλαμβάνοντας βίλες, μεγάλους δρόμους, μόλους και τεχνητές παραλίες, έξω από την κλίμακα ενός μικρού νησιού. Το συγκρότημα θα υποβαθμίσει ανεπανόρθωτα ένα από τα πιο άθικτα τοπία του Αιγαίου ώστε τελικά να ζημιώσει και την ίδια την τουριστική ανάπτυξη της χώρας η οποία βασίζεται στην ομορφιά των τοπίων και το φυσικό περιβάλλον.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την άμεση ανάκληση της παραπάνω υπουργικής απόφασης και ταυτόχρονα την επιτάχυνση των απαραίτητων νομικών παρεμβάσεων ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο αδειοδότησης των όποιων επενδύσεων βρίσκουν σχεδόν πάντα ως εύκολο θύμα το περιβάλλον κι εν τέλει την ίδια τη βιωσιμότητα.


Ζητάμε ακόμη τον πλήρη έλεγχο των παραβάσεων και παρανομιών του επενδυτή που:
 

Α:
Έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες μέσα στις αργίες των Χριστουγέννων χωρίς να
ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της άδειας, αναρτώντας μόνο τον αριθμό της αίτησης και
 

Β:
Έχει ήδη καταπατήσει στο παρελθόν σημαντικό υγρότοπο και ρέμα της Ίου, το ρέμα Παπά και το μετέτρεψε σε ιδιωτικό κήπο και έχει διανοίξει παράνομο δρόμο". 


Για συμμετοχή και υποστήριξη της πρωτοβουλίας κάνετε κλικ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: