ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Μητσοτάκης προς Βέμπερ: Η Ελλάδα εντός Σένγκεν!

Μητσοτάκης προς Βέμπερ: Η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη
«Η αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαφυλάξει επαρκώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα είναι δεδομένη. Γι' αυτό άλλωστε η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την εμπλοκή της Frontex», σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

 

Η Frontex αναπτύσσει 293 συνοριοφύλακες και 15 πλοία στα ελληνικά νησιά - Η Νορβηγία θα επαναπροωθεί πρόσφυγες που φθάνουν μέσω Σουηδίας - Στη Μυτιλήνη συνελήφθη μετανάστης με δεκάδες πλαστά σημειώματα


Ευθείες βολές στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ,  για τη δήλωση περί προσωρινής εξόδους της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ 293 συνοριοφύλακες και 15 πλοία αναπτύσσονται στα ελληνικά νησιά, κατόπιν αιτήματος της Αθήνας. Μετανάστης από την Αλγερία με 67 πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα συνελήφθη το πρωί της Τρίτης σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο της γραμμής, από τον Πειραιά. Και η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επαναπροωθεί όλους τους πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφος της χώρας από κάποιο άλλο κράτος του χώρου Σένγκεν, κατά κύριο λόγο από τη Σουηδία.

Με βάση τα παραπάνω ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη και πως τέτοιες δηλώσεις όπως του Μάνφρεντ Βέμπερ, δεν βοηθούν στην εποικοδομητική επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ΕΛΚ.

«Η αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαφυλάξει επαρκώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα είναι δεδομένη. Γι' αυτό άλλωστε η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την εμπλοκή της Frontex», σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του ΕΛΚ, ως αρχιτέκτονας της Συνθήκης του Σένγκεν, αλλά και θεματοφύλακας της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, είναι να χαράσσει πολιτικές που θα κρατούν την Ε.Ε. ενωμένη και όχι να εκτοξεύει απειλές που διαρρηγνύουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της», πρόσθεσε.
Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. για την άμεση αντίδρασή τους.

Η Frontex αναπτύσσει 293 συνοριοφύλακες και 15 πλοία στα ελληνικά νησιά


Η Frontex, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανακοίνωσε την ανάπτυξη 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά, ως απάντηση σε αίτημα της Αθήνας.

"Η Frontex άρχισε την ανάπτυξη 293 λειτουργών και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο μιας νέας επιχείρησης ταχείας επέμβασης που ονομάσθηκε Ποσειδών, έπειτα από αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια στα εξωτερικά σύνορά της στο Αιγαίο", αναφέρει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

"Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων που θα αναπτυχθούν θα αυξηθεί σταδιακά σε περισσότερους από 400, καθώς και ο αριθμός των πλοίων, των οχημάτων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού, για να βοηθήσουν τις εθνικές αρχές να διαχειρισθούν τη χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας", προσθέτει η Frontex, που έχει την έδρα της στη Βαρσοβία.

Η πολύ μεγάλη πλειονότητα των προσφύγων και των μεταναστών που κατευθύνθηκαν το 2015 προς την Ευρώπη, περισσότεροι από 821.000 σε ένα εκατομμύριο εισόδους, πέρασε από την Ελλάδα. Απ' αυτούς οι 816.000 έφθασαν δια θαλάσσης.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, σχεδόν 3.700 μετανάστες, οι περισσότεροι απο τους οποίους προσπαθούσαν να διαφύγουν απο τις συγκρούσεις στη Συρία και αλλού, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα ή αγνοείται η τύχη τους, περίπου 700 επιχειρώντας να διασχίσουν το Αιγαίο για να φθάσουν στην Ελλάδα και σχεδόν 3.000 στη Μεσόγειο κατευθυνόμενοι προς την Ιταλία.

Η Νορβηγία θα επαναπροωθεί πρόσφυγες που φθάνουν μέσω Σουηδίας

 

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επαναπροωθεί όλους τους πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφος της χώρας από κάποιο άλλο κράτος του χώρου Σένγκεν, κατά κύριο λόγο τη Σουηδία, διαμηνύοντας ότι θέτει στόχο την εφαρμογή μιας πολιτικής ασύλου η οποία θα είναι «ανάμεσα στις πιο αυστηρές στην Ευρώπη».

Το μέτρο εντάσσεται σε ένα ευρύ σχέδιο νόμου για το μεταναστευτικό το οποίο παρουσίασε η κυβέρνηση της δεξιάς, η οποία εξασφάλισε τον Νοέμβριο τη συναίνεση των συμμάχων της στο κέντρο και της αντιπολίτευσης των Εργατικών για να εγκριθεί από τη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο οι δυνάμεις επιβολής του νόμου αποκτούν τη δικαιοδοσία να αρνούνται την είσοδο στο έδαφος της Νορβηγίας σε οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο παρουσιάζεται στα σύνορα χωρίς θεώρηση διαβατηρίου από κάποια χώρα που έχει επικυρώσει τη Σύμβασης Εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν—όπως η Νορβηγία.

Μυτιλήνη: Συνελήφθη μετανάστης με δεκάδες πλαστά σημειώματα 

 

Μετανάστης από την Αλγερία συνελήφθη το πρωί της Τρίτης σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο της γραμμής, από τον Πειραιά.

Στις αποσκευές του βρέθηκαν 67 πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλαστά έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε όλα οι κάτοχοί τους εμφανίζονταν ως Σύροι.

Εικάζεται πως τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν για μετανάστες Μαροκινής ή Αλγερινής καταγωγής, πολλοί από τους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο.

Τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά σημειώματα θα τους εξασφάλιζαν την αναχώρησή τους από το νησί και στη συνέχεια το πέρασμα των συνόρων μέχρι τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο είναι το τρίτο περιστατικό με πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα που εντοπίζεται από τις διωκτικές αρχές στη Λέσβο το τελευταίο δίμηνο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: