ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ αντίθετοι στη στράτευση γυναικών



Δεν διαταράσσουν την κυβερνητική πλειοψηφία οι θέσεις του Π. Καμμένου περί στράτευσης γυναικών, λένε στου Μαξίμου.

 

Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι οι απόψεις που διατύπωσε ο Π. Καμμένος "δεν επηρεάζουν τις θερμές σχέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα της κυβέρνησης"




Ως "προσωπικές απόψεις του Π. Καμμένου, οι οποίες δεν αποτελούν σχεδιασμό της κυβέρνησης", χαρακτηρίζουν πηγές του Μαξίμου τις θέσεις που εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας για στράτευση των γυναικών και ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι οι απόψεις που διατύπωσε ο Π. Καμμένος "δεν επηρεάζουν τις θερμές σχέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα της κυβέρνησης", ούτε διαταράσσουν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Αντίθετος και ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην στράτευση των γυναικών, όσο και στα στρατιωτικά λύκεια εξέφρασε και  ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Ρήγας είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κύριος Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά».

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία του κόμματός του με τους ΑΝΕΛ τιμά την προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την κρίση και να ανατραπούν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν προβλήματα στο ελληνικό κράτος, για τα οποία την ευθύνη φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Προφανώς, σημείωσε, σε επιμέρους θέματα τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, δεν προσπαθήσαμε ποτέ να το κρύψουμε αυτό. διαφορετικές αντιλήψεις, δεν προσπαθήσαμε ποτέ να το κρύψουμε αυτό.

Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος

Ωστόσο σαφείς αποστάσεις από τα σχέδια του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση στα Σωματα Ασφαλείας πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Κατατέθηκε νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, το οποίο είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης για τις μεταθέσεις όλων των οπλιτών και των αξιωματικών, ώστε να ξεφύγουμε από το ρουσφέτι και από τα σκοτεινά σημεία αυτής της λειτουργίας. Και ταυτόχρονα περιλαμβάνει και την πεντάμηνη παραμονή των οπλιτών στην παραμεθόριο, για να ενισχυθεί πραγματικά ο σκοπός της Εθνικής 'Αμυνας. Νομίζω ότι αυτή είναι η ατζέντα», είπε στο ραδιοσταθμό Βήμα, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του Έθνους για τις προθέσεις του κ. Καμμένου.

Συμπλήρωσε πως «...δεν είναι στην ατζέντα αυτή την στιγμή της κυβέρνησης κάποια άλλη συζήτηση... μπορεί να αποτελούν απόψεις αυτά… Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις».

Και ο Υπουργός Παιδειάς αντίθετος

Απάντηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης για τα στρατιωτικά λύκεια. Ο υπουργός, ερωτώμενος από δημοσιογράφο σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, απάντησε ότι «δεν υπάρχει κάποια σκέψη στη κυβέρνηση για το θέμα αυτό ούτε κάποια συζήτηση».




Δεν υπάρχουν σχόλια: