ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Π. Ρήγας: Καμία περίπτωση μείωσης κυρίων συντάξεων

Π. Ρήγας: Καμία περίπτωση μειώσεων στις κύριες συντάξεις, με 45% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας (Video)
Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες μειώσεις στις συντάξεις, καθώς το 45% του ελληνικού πληθυσμού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας είπε.

 

Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει με τις επικουρικές συντάξεις. Και αυτό είναι κάτι που συχνά - πυκνά λέγεται για τις κύριες συντάξεις, αφήνοντας όμως στο σκοτάδι της επικουρικές

 
 


Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες μειώσεις στις συντάξεις, καθώς το 45% του ελληνικού πληθυσμού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας είπε υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει δωδέκατη συνεχή μείωση στις συντάξεις» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας. Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει με τις επικουρικές συντάξεις. Και αυτό είναι κάτι που συχνά - πυκνά λέγεται για τις κύριες συντάξεις, αφήνοντας όμως στο σκοτάδι της επικουρικές.

Ο Π. Ρήγας αναφέρθηκε επίσης στα νομοσχέδια που έρχονται αμέσως μετά τις γιορτές προς ψήφιση με πρώτο, τον αναπτυξιακό νόμο ενώ τον επόμενο μήνα, το ΕΤΕΑΜ θα μετεξελιχθεί σε αναπτυξιακή τράπεζα. Επιπλέον άμεσα έρχεται τα νομοσχέδια για τα καπνικά, την πάταξη της φοροδιαφυγής, το λαθρεμπόριο του πετρελαίου καθώς και για τις τηλεοπτικές άδειες που μπλοκάρεται με ευθύνη της αντιπολίτευσης αλλά η κυβέρνηση όμως θα προχωρήσει ανεξάρτητα σε αυτό.

Απαντώντας σε ερώτηση στο ΣΚΑΙ, για το ΔΝΤ υπενθύμισε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ότι «η Ευρώπη δεν θα έπρεπε να έχει το ΔΝΤ μέσα» καθώς θα έπρεπε ιστορικά, πολιτικά και με βάση τα οικονομικά μεγέθη, να έχει τη δυνατότητα να λύσει από μόνη της τέτοιου είδους προβλήματα.

Σημείωσε μάλιστα ότι το ΔΝΤ πιέζει για σκληρά μέτρα σε ασφαλιστικό και εργασιακά, ενώ μιλά για απομείωση του χρέους. Οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι δεν βοήθησε η συνταγή την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας."Το Μάρτιο που λήγει η παρουσία του ΔΝΤ θα αποφασίσει και μόνο του τι θέλει να κάνει".

Να βρυχάται ο ακραίος κύκλος των νεοφιλελεύθερων στην Ευρώπη είναι το κύκνειο του άσμα είπε παραπέμποντας στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών σε Ισπανία και Πορτογαλία μετά την επιβολή της ακραίας λιτότητας.

Ερωτώμενος για την κυβερνητική πλειοψηφία εκτίμησε ότι "στα μείζονα ζητήματα θα είναι αρραγής" γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ωστόσο υπάρχουν διαφορές στα δύο κόμματα που την αποτελούν και η ελληνική βουλή θα μπορούσε να ψηφίσει και με άλλους συσχετισμούς. Το θέμα είναι γιατί η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει μέτρα τα οποία είχε υπογράψει με τη συμφωνία «βγαίνοντας με αντιμνημονιακή ρητορεία», σε θέματα που ήδη έχει συμφωνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: