ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Διαφώνησε με την ΚΟΕ και αποχώρησε από το φθινόπωρο

Φωτογραφία αρχείου από εκδήλωση μνήμης στα Ψηλαλώνια της Πάτρας.



Ο πραγματιστής Β. Χατζηλάμπρου είναι πλέον υπέρ του ευρώ, δεν αποδέχθηκε την πρόταση της ΛΑΕ για επικεφαλής του ψηφοδελτίου της στην Αχαΐα και παραμένει ρομαντικός των φιλικών σχέσεων με συντρόφους της Αριστεράς!

  
…Και ξαφνικά ανέκυψε ανεπίκαιρο θέμα αποχώρησης του πρώην βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Χατζηλάμπρου και από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ). Κάτι που είχε συντελεστεί από τις αρχές φθινοπώρου, παρόλο που από τον Αύγουστο είχε εμφανισθεί να συνυπογράφει σε κάποιες λίστες με συντρόφους  της Οργάνωσης

Ο λόγος, σύμφωνα με τα διατρέξαντα είναι πως εμφανίστηκε πλήρης διάσταση απόψεων με τον επικεφαλής της ΚΟΕ Ρούντι Ρινάλντι, που κατέληξε πρόσφατα στην αποχώρηση του πρώην βουλευτή, ο οποίος συμμετείχε στο σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με την ΚΟΕ.

Βεβαίως τονίζεται πως ο λόγος της διαφωνίας και αποχώρησης έγκειται στην από τον π. Φεβρουάριο πρόταση για ριζοσπαστικότερη αντιμετώπιση της διαφαινόμενης στροφής, με την σκλήρυνση της θέσης της Τρόικας και την σταδιακή απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από αδιέξοδες θέσεις, που θα οδηγούσαν στα… βράχια τη χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Β. Χατζηλάμπρου, στην διάρκεια της δεύτερης θητείας του, όπου ανέλαβε υπεύθυνος Άμυνας του Κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και ερχόμενος αντιμέτωπος με την πραγματικότητα της διακυβέρνησης, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη δεύτερη θητεία από αυτή της κυβέρνησης έγινε πιο πραγματιστής.

Από αυτό και μόνον το στοιχείο που προέκυψε, όπως λένε κύκλοι του πρώην βουλευτή, δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει σε σχήματα πολιτικά, που κατασκευάστηκαν μετά την αποχώρησή του, στα οποία θα συμμετείχε, με σκοπό να διασωθεί βουλευτικά!

Από τον Φεβρουάριο του 2015, ο Β. Χατζηλάμπρου έκρουε το καμπανάκι του κινδύνου για τα επερχόμενα, ακόμη και συζητήσεις με τους τότε βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με της Οργάνωσης (ΚΟΕ) από την οποία προήρχετο.

«Εγώ μιλούσα για τους εκβιασμούς που μας ετοιμάζουν και αυτοί μου μιλούσαν για τα επιτυχή εκλογικά ποσοστά» φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στον κύκλο του.

«Έθετα το ζήτημα της επιτροπείας, που μας επιβάλλονταν και των ανοικτών γεωστρατηγικών ζητημάτων που αφορούσαν τη χώρα μας με κυβέρνηση της Αριστεράς και αυτοί μου μιλούσαν για πράγματα ανέφικτα, όπως έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ», ήσαν μερικοί μόνον από τους λόγους διαφωνίας με την ΚΟΕ, είπαν στο Istologio G. Mosxou κύκλοι του πρώην βουλευτή.

Β. Χατζηλάμπρου.
Τις ίδιες διαφωνίες εξέφρασε και προς την ΛΑΕ, στελέχη της οποίας προσπάθησαν να τον προσεταιριστούν, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της για να θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου της στην Αχαΐα, όπως αποπειράθηκαν να κάνουν ανεπιτυχώς βέβαια, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Του έταξαν σίγουρη εκλογή στο Κοινοβούλιο, θέτοντάς τον στην κεφαλή του ψηφοδελτίου, αλλά αρνήθηκε. «Λες και οι ίδιοι είχαν σίγουρη την εκλογή τους μοίραζαν βουλευτικές θέσεις για να διασώσουν το πολιτικό προσωπικό» λένε οι προσκείμενοι. 

«Αλλά εγώ δεν εκλέγηκα βουλευτής, παρά μόνον για να υπηρετήσω ένα πολιτικό σχέδιο και όχι για να είμαι οπωσδήποτε βουλευτής. Δεν μου έλλειπε αυτό» λέει ο ίδιος και συνεχίζει πως: «Ενώ μιλούσα για τα γενικότερα ζητήματα στρατηγικής μίας αριστερής κυβέρνησης, εκείνοι μου μιλούσαν για το πώς θα βγούμε από το ευρώ, δηλαδή θέμα έξω από την πραγματικότητα της χώρας»! 

Ο Β. Χατζηλάμπρου δεν ήταν αντίθετος με την συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ, πλην όμως διαφώνησε κάθετα τις πολιτικές της θέσεις. Αυτές τις θέσεις τις εξέφραζε και εντός ΣΥΡΙΖΑ από τον Φεβρουάριο του 2015 και το Φθινόπωρο τις επικαιροποίησε και διαφαινόμενης της διάστασης απόψεων αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την ΚΟΕ. Μα και δεν συμμετείχε σε διεργασίες της ΚΟΕ, παραμένοντας επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας».

Η συνέχεια είναι γνωστή, με την ΛΑΕ να επιβάλει με κοπτάτσια την Κ. Λαπαβίτσα στην Αχαΐας, να αποτυγχάνει συνολικά σε όλη την Ελλάδα να εκλέξει έστω και έναν βουλευτή και την ΚΟΕ σταδιακά να αδρανοποιείται.

Κάνοντας απολογισμό, ο ίδιος φέρεται να εκμυστηρεύτηκε πως τουλάχιστον σταμάτησε να φθείρει την υγεία του ο Β. Χατζηλάμπρου, οποίος όπως λέει, από την φύση μου, τα παίρνω σοβαρά στα υπόψιν όλα τα ζητήματα και η συμμετοχή μου στα βουλευτικά ζητήματα και η κατάληξη που ήρθε μου κόστισε στην υγεία μου». 

Τουλάχιστον τώρα πλέει «σε ύδατα νηνεμίας» και αυτό δεν είναι χωρίς σημασία, λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά!

Το ερώτημα είναι για πόσο καιρό, αφού αναφερόμαστε σε ένα πρόσωπο, που με την πρόσφατη ορμητική είσοδό του στον κοινοβουλευτικό βίο της Αχαΐας τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα;

Ο καιρός θα δείξει…    

Πάντως οι φιλίες και οι ζεστές σχέσεις που καλλιεργήθηκαν μεταξύ αυτού και συντρόφων εντός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαταράχτηκαν, ωστόσο παραμένουν φιλικές, γιατί ο Β. Χατζηλάμπρου δεν έπαψε να είναι και να ενεργεί ως πολιτικό ον. Και πάνω απ’ όλα ο ρομαντικός των φιλικών σχέσεων!

Αλλά και από την πλευρά της οργάνωσης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ οι πληροφορίες φέρουν τον Β. Χατζηλάμπρου να έχει σχέσεις φιλικές, πλην πέραν αυτών ουδέν ή τουλάχιστον διαπιστώνουν να έχει εκδηλωθεί άλλη διάθεση εκ μέρους του.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: