ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση Γ. Πατούλη με την ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Στόχος η αναζήτηση κοινού μετώπου αιρετών και εργαζομένων για την επίλυση προβλημάτων του κλάδου! 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των δήμων, τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και την αναζήτηση κοινού μετώπου αιρετών και εργαζομένων για την επίλυσή τους.


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ τέθηκε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων, που όπως τόνισαν προωθείται με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και κατέθεσαν το αίτημά τους να πιέσει η ΚΕΔΕ να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. 

Παράλληλα, ζήτησαν να ξεπαγώσουν και οι προσλήψεις από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ και να οριστικοποιηθούν οι προσλήψεις για όσους υπηρετούν ήδη στους δήμους, ενώ υπεραμύνθηκαν της εφαρμογής της 6ωρης απασχόλησης του παιδαγωγικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς και της αυτοδίκαιης παράτασης των συμβάσεων για ένα χρόνο στην καθαριότητα.

Σε ότι αφορά στο νέο μισθολόγιο τόνισαν ότι, θίγονται περισσότερο οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Αναφερόμενοι στην αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστήριξαν ότι, δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που θα γίνει στο Δημόσιο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν κι επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν σύντομα την πρότασή τους. 

Τέλος, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο αιρετών και εργαζομένων για την αντιμετώπιση τόσο των προβλημάτων των εργαζομένων όσο και των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία των δήμων και το μέλλον του θεσμού.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, με τη σειρά του, χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση και λόγω των οξυμένων ζητημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης αλλά και «για να περάσουμε χωρίς άλλες εκπτώσεις, από τη μιζέρια στο πεδίο της ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: