ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ο Απ. Κατσιφάρας για τους μαθητές Γυμνασίου Λουσικών


Στη σημερινή παράδοση του κτιρίου παραβρέθηκαν, εκτός του κ. Κατσιφάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, ο διευθυντής του σχολείου, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.


Από τις αρχές του 2016 θα κάνουν μάθημα σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο

Στην ταράτσα υπάρχει χώρος για
ηλιόθερμα και φωτοβολταϊκά.

Ένα σύγχρονο βιοκλιματικό και ενεργειακά αποδοτικό, σχολικό συγκρότημα κατασκευασμένο με τα καλύτερα αρχιτεκτονικά πρότυπα, το οποίο θα φιλοξενήσει δεκάδες μαθητές, παραδόθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην τοπική κοινωνία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και από την 1η Ιανουαρίου 2016 παραδίδεται προς χρήση στους μαθητές.
Πρόκειται για το νέο Γυμνάσιο Λουσικών, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.904.611,24 ευρώ, το οποίο υλοποιήθηκε εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2007-2013.
«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολείο, το οποίο θα μπορέσει να υποδεχθεί όλους τους μαθητές της περιοχής, οι οποίοι τα τελευταία επτά χρόνια έκαναν μάθημα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μέσα σε λυόμενα, εξαιτίας των σοβαρών ζημιών που είχε υποστεί το παλιό τους κτίριο από τον σεισμό τον Ιούνιο του 2008» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς με την επιστροφή των μαθητών από τις εορτές των Χριστουγέννων θα μπουν σε καινούργιες αίθουσες σε ένα νέο και ασφαλές κτίριο.
«Αυτό το σχολείο είναι ένα από τα 29 ενταγμένα έργα προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ που εκτελούμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους για την Παιδεία, τα περισσότερα από τα οποία ολοκληρώνονται ή ήδη έχουν ολοκληρωθεί. Στόχος μας είναι και η νέα Προγραμματική Περίοδος να στηρίξει ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό», συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Και κατέληξε: «Όπως είχα δεσμευτεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας τον Οκτώβριο 2012, στα Λουσικά, που είχε ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την πορεία αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων και τις ανοικτές εκκρεμότητες που υφίσταντο, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάνουμε σήμερα πράξη την υπόσχεσή μας και παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα έργο έτοιμο προς χρήση».
Το κτίριο που κατασκευάστηκε περιλαμβάνει υπόγειο με αποθήκη βιβλίων, χώρο γενικού αρχείου, αποθήκη, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, βοηθητικό χώρο για μάθημα τεχνολογίας και σχεδίου, λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, μηχανοστάσιο, χώρο φύλακα.
Επιπλέον, στο ισόγειο περιλαμβάνονται επτά (7) αίθουσες διδασκαλίας, χώρος ενημέρωσης, ιατρείο, κυλικείο, γραμματεία, γραφείο διευθυντή, τουαλέτες αγοριών και κοριτσιών και δύο κλιμακοστάσια.
Στον α’ όροφος περιλαμβάνονται δέκα (10) αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο δασκάλων, τουαλέτες ορόφου, δύο κλιμακοστάσια, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, γραφείο συλλόγου γονέων μαθητικών κοινοτήτων, γραφείο ψυχολόγου.
Στην ταράτσα υπάρχει και ο χώρος για τα ηλιόθερμα και τα φωτοβολταϊκά, ενώ κατασκευάστηκε και ένα επιπλέον κτίριο πολλαπλών εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει έναν ισόγειο χώρο, περίπου 150 τ.μ., για διάφορες εκδηλώσεις.
Στη σημερινή παράδοση του κτιρίου παραβρέθηκαν, εκτός του κ. Κατσιφάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, ο διευθυντής του σχολείου, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: