ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

(Video) Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ με σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας

Ν. Φίλης: Με προοδευτικό πρόγραμμα, μαζί με το λαό θα αλλάξουμε τα υφεσιακά στοιχεία της εκβιαστικής συμφωνίας (Video) 

 

Ν. Φίλης: Με προοδευτικό πρόγραμμα, μαζί με το λαό θα αλλάξουμε τα υφεσιακά στοιχεία της εκβιαστικής συμφωνίας
 



«Μαζί με το λαό και με προοδευτικό, αριστερό πρόγραμμα θα προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας». «Δεσμευόμαστε στο λαό ότι θα αλλάξουμε τα υφεσιακά στοιχεία της συμφωνίας» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.


Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα των εκλογών τόνισε στη συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΙ, ότι ο εκβιασμός της συμφωνίας του Ιουνίου διαμόρφωσε μια άλλη κατάσταση είναι θέμα δημοκρατικής και ηθικής τάξης ο λαός να εγκρίνει μια νέα πολιτική πορεία για τη χώρα. «Είναι αυτονόητο η κυβέρνηση να ζητά νομιμοποίηση από το λαό, όλα τα άλλα είναι σαν να κλέβεις τη ψήφο του λαού» πρόσθεσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «Ο ψηφοφόρος είναι αυτός που θα κρίνει τι θα γινόταν αν τότε λέγαμε όχι στη συμφωνία το αποτέλεσμα θα ήταν η άτακτη χρεοκοπία».

"Η χώρα κέρδισε από το δημοψήφισμα" τόνισε ο Νίκος Φίλης εξηγώντας τη σημασία της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα. "Η δυναμική του δεν τελείωσε και θα εκφραστεί και στη συνέχεια στην εφαρμογή της συμφωνίας" διαχωρίζοντάς το από τον εκβιασμό με την οποία επετεύχθη η συμφωνία. "Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος υφίσταται και θα εκφραστεί" και στη συνέχεια στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Δώσαμε μεγάλη προτεραιότητα στη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αλλά έχουμε παραθέσει σημεία γραφής στη διακυβέρνηση με τα νομοσχέδια όπως τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, των χρεών καθώς και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. "Η διαπλοκή δηλητηριάζει το πολιτικό σύστημα και στη Δημοκρατία" με το νομοσχέδια καθώς και τα πρόστιμα η κυβέρνηση απέδειξε την αποφασιστικότητα της κατά της διαπλοκής.

«Η αυτοκριτική δεν αφορά πρόσωπα, αλλά πολιτικές» σημείωσε ο Νίκος Φίλης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη στάση κυβερνητικών στελεχών. «Πρώτιστη ευθύνη μας ήταν ότι υποτίμησε ότι ο σκληρός πυρήνας των εταίρων ο Σόιμπλε φερόταν με μια τιμωρητική διάθεση. Πιστεύαμε ότι υπήρχε στην Ευρώπη δημοκρατική συζήτηση, συνεννόηση» είπε ενώ επεσήμανε ότι «αν επιβεβαιωθεί σε αυτές τις εκλογές η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, αν η διαχείριση γίνει με προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο έρχονται οι εκλογές στην Πορτογαλία και την Ισπανία».

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει αυτοδύναμα το πρόγραμμα αλλάζοντάς το. Θα αλλάξουμε τα υφεσιακά μέτρα" δήλωσε ο Νίκος Φίλης επισημαίνοντας ότι απαιτείται ¨"μια επιβεβαίωση του νέου, το παλαιό έχει πεθάνει." Ξεκαθάρισε επίσης ότι "δεν θα συμμαχήσουμε με το παλαιό πολιτικό κατεστημένο". "Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερό, προοδευτικό" υπογράμμισε υποστηρίζοντας ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι εμφανής η διάκριση μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού και μιας προοδευτικής αριστερής διακυβέρνησης.

"Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία" Ενώ προσδιόρισε ότι δικαιοσύνη είναι να πληρώσουν αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Τέλος αναφορικά με μετεκλογικές συνεργασίες απάντησε ότι είναι θέμα προγράμματος.

Κατερίνα Μπρέγιαννη - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: