ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΧΑ: Νοσταλγία των έκτροπων στο «Χυτήριο»

Μέρες Χυτηρίου, στην Ιερά Οδό, όνειδος για την Δημοκρατία, ονειρεύονται στη ΧΑ.


Η ΕΚΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή νεοναζί βουλευτής με την οποία ζητά την απαγόρευση της δράσης του προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου «ΦΟ(βος) ΡΑ(τσισμός) STOP», της οποίας ο σκοπός είναι να ενημερώσει τα παιδιά στα σχολεία για τους κινδύνους της ανόδου του φασισμού και του ρατσισμού, τονίζει: «Τα κρατικά θέατρα οφείλουν να προωθούν τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία, τους αντιπάλους του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:

«Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, γνωστός για το τατουάζ «Sieg Heil» στο αριστερό του χέρι, το γνωστότερο χιτλερικό σύνθημα, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζητάει την απαγόρευση της δράσης του προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου «ΦΟ(βος) ΡΑ(τσισμός) STOP», της οποίας ο σκοπός είναι να ενημερώσει τα παιδιά στα σχολεία για τους κινδύνους της ανόδου του φασισμού και του ρατσισμού. Ο προφυλακισμένος βουλευτής, ενθυμούμενος προφανώς τον ρόλο του στα επεισόδια έξω από το Θέατρο Χυτήριο, σε μια νέα του προσπάθεια να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση και τον πολιτισμό ονομάζει «προπαγάνδα εναντίον του νόμιμου πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τη συγκεκριμένη δράση του Εθνικού Θεάτρου. 

Η συγκεκριμένη ερώτηση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη ταύτιση του κόμματος της Χρυσής Αυγής με ναζιστικές πρακτικές και απόψεις.

Τα κρατικά θέατρα οφείλουν να προωθούν τον πολιτισμό και τη δημοκρατία, τους αντιπάλους του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, προστατεύοντας τη νέα γενιά από το σκοταδισμό και τη ιστορική άγνοια, για να αποφύγουμε νέες «νύχτες των Κρυστάλλων» και νέα ολοκαυτώματα. Η τρομοκρατία, που η Χρυσή Αυγή για άλλη μια φορά προσπαθεί να επιβάλλει, πρέπει να παρεμποδιστεί και προγράμματα, όπως το “ΦΟ(βος) ΡΑ(τσισμός) STOP” του Εθνικού Θεάτρου, πρέπει να αγκαλιαστούν από την εκπαιδευτική κοινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: