ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μεγάλη απάτη ύψους 6 εκ. ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Μεγάλη απάτη ύψους 6.000.000 Ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ
Το epoli.gr σε συνέχεια των χθεσινών μεγάλων αποκαλύψεων, συνεχίζει, σήμερα, με μία ακόμη μεγάλη, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος, που «φέρνει στο φως», το μεγάλο «πάρτι» ανομίας, που λαμβάνει χώρα, επί σειρά ετών, στο Ελληνικό Δημόσιο, με μοναδικό ζημιωμένο - και «απροσκάλεστο» στο μεγάλο αυτό «πάρτι» - τον Έλληνα φορολογούμενο, που κάθε φορά, καλείται να πληρώσει την διαχρονική ανικανότητα του Κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού, να ελέγξει, να αποδώσει ευθύνες και τελικά να περιορίσει - αν όχι να εκλείψει - τέτοια φαινόμενα.
 
Μετά λοιπόν την αποκάλυψη της «σκοτεινής υπόθεσης» των 4.000.000 € σε Δήμο, της περίπτωσης πλαστογραφίας - υπεξαίρεσης, ύψους 327.000 €, σ' έναν δεύτερο, σήμερα, αποκαλύπτουμε μία περίπτωση, που ζημίωσε τον μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Οργανισμό της Χώρας, το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, κατά 6.000.000 €, καθώς και κάποιες άλλες περιπτώσεις σε Δήμους και Περιφέρειες της Χώρας.


1. Συγκεκριμένα, υπάλληλος του ΙΚΑ, εκμεταλλευόμενη τη θέση της, ως υπαλλήλου του Τμήματος Μητρώου και έχοντας ως συνεργούς ασφαλισμένους του ΙΚΑ, φέρεται ότι, προέβαινε σε παράνομη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε άτομα, τα οποία δεν διέθεταν τις νόμιμες προϋποθέσεις, στην έκδοση αποφάσεων για χορήγηση παροχών και την πληρωμή παράνομων χρηματικών ποσών σε βάρος της Υπηρεσίας, καθώς και σε παρεμβάσεις του αδικήματος της απάτης με υπολογιστή, με σκοπό παράνομο περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη βλάβη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ποσού 6.000.000 ευρώ.

2. Υπάλληλος ασκών καθήκοντα Ταμία σε Δήμο μετέφερε μέσω του συστήματος e-banking, μεγάλα ποσά στον προσωπικό του λογαριασμό και τελικώς το υπεξαιρεθέν κεφάλαιο ανήλθε στο ποσό των 578.035,18 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων 179.474,36 ευρώ.

3. Υπάλληλος Περιφέρειας, ζήτησε και έλαβε χρηματικό ποσό, ως μέλος της Επιτροπής ελέγχου αξιολόγησης δικαιολογητικών, των υπό ένταξη στο πρόγραμμα επενδυτών για παραλαβή μηχανημάτων ή ζώων, που είναι στο πρόγραμμα του έργου επενδύσεων, για τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της υλοτόμησης, μετατόπισης και εμπορίας δασικών προϊόντων.

4. Υπάλληλος της Περιφέρειας, ζήτησε και έλαβε υλική εύνοια, προκειμένου να γνωμοδοτήσει θετικά για τη χορήγηση αδείας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προς τούτο προϋποθέσεις.

Το epoli.gr θα συνεχίσει τις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ αυτές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, μέσα από εμπερειστατωμένα ρεπορτάζ, με στόχο, όχι μόνο να αποκαλυφθούν τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις παραπτωμάτων και αδικημάτων, που είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν, αντίστοιχα, από τις θέσεις ευθύνης τους δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά να ενισχύσει την προσπάθεια των Ελεγκτικών Αρχών και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, που με τις προσπάθειές τους, τα τελευταία κυρίως 2 χρόνια, δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στον τόπο μας...

(Πηγή: epoli.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: