ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Κ. Σπαρτινός: Θα στηρίξουμε Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων, αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή!

Ο Κώστας Σπαρτινός στο βήμα της ΡΑΠ κατά την εισαγωγική ομιλία του προς τα μέλη της παράταξης.



Πλούσιος προβληματισμός επικράτησε στη συνέλευση της ΡΑΠ, που εξέτασε τα αίτια της μη εισόδου της στον δεύτερο γύρο


Η Ουρανία Μπίρμπα.
Έχουμε τις προϋποθέσεις με τέσσερις δημοτικούς συμβούλους και εικοσιένα στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, που εκτείνονται σε όλο το διευρυμένο Δήμο Πατρέων να ασκήσουμε το ρόλο που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Πάτρας, είπε ο επικεφαλής της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Κώστας Σπαρτινός κατά την εισαγωγική ομιλία του, που έγινε απόψε στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος, στην οδό Τριών Ναυάρχων, ενώπιον των μελών της παράταξης που συγκεντρώθηκαν για να αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα της 18 Μαΐου.

Ο Κώστας Σπαρτινός τόνισε ότι «για πρώτη φορά  ο δήμαρχος της Πάτρας είναι άνθρωπος που προέρχεται από την αριστερά, γιαυτό δεν θα περιοριστούμε στη μιζέρια της αντιπολίτευσης, περισσότερο που η παράταξη Πελετίδη έχει κοντινές θέσεις με την παράταξή μας» είπε. «Και όπου συγκλίνουμε θα στηρίζουμε, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν και διαφορές μαζί της σε κάποια σημεία».

Και έκφρασε την ελπίδα ότι «ο κύριος Πελετίδης θα δει τα θέματα της πόλης πέρα από κομματικές αγκυλώσεις». Κι ωστόσο ο Κώστας Σπαρτινός δεν έδωσε λευκή επιταγή, αφού τόνισε: «Διεκδικούμε παρουσία μέσα στα όργανα του Δήμου, όπου μας ανήκει, αλλά κυρίως, σκοπός μας είναι η συμπόρευσή μας με την κοινωνία που πλήττεται από αρκετά προβλήματα. Μπροστά μας είναι ζητήματα όπως του ΤΑΪΠΕΔ, των αιγιαλών, του φράγματος, των παιδικών σταθμών κ.α.» είπε. Και προδιάθεσε για την αντιμετώπιση σε διαφορετική περίπτωση, που ο Κ. Πελετίδης λειτουργήσει με κομματικά κριτήρια σε ζητήματα που αφορούν το μέλλον του δήμου.

Στο προεδρείο εκτός από τον Κώστα Σπαρτινό ήσαν ο Κίμωνας Αποστολόπουλος, που ανέλαβε τη διαχείριση της συζήτησης που ακολούθησε και ο Γιάννης Λάμπρου, που διάβασε την εισήγηση του Συντονιστικού Οργάνου. (Δείτε και Απολογισμός εκλογών σήμερα για την «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη»...

Μάλιστα σε αυτό προτάθηκε η διεύρυνσή του από 21 μέλη σε 27, ενώ σε παρατήρηση ότι από αυτό λείπει η εκπροσώπηση του εμπορικού κόσμου, παραιτήθη η δημοτική σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα για να καταλάβει τη θέση μέλος προερχόμενο από τους εμπόρους.

Πάντως στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν η ίδια επεσήμανε ότι δεν είχαμε γραμμή απέναντι στο ΚΚΕ και τον Πελετίδη με αποτέλεσμα να καλλιεργούμε την λανθασμένη εντύπωση ότι επιδιώκαμε την Τρίτη θέση. Ακόμη αναφέρθηκε στα παραπέρα αίτια των εσωτερικών τριβών εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του επικεφαλής, τις οποίες χαρακτήρισε «παλουκομαχίες», και δήλωσε πως δεν κατανόησε ποτέ γιατί έπρεπε να έχουμε δύο εκλογικά κέντρα στην Πάτρα, για την ΡΑΠ και την Αντίσταση Πολιτών. Ακόμη ζήτησε την στήριξη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ με την φυσική παρουσ’ια τους, στους μετανάστες της Μανωλάδας, με αφορμή την συνεχιζόμενη δίκη.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης είπε ότι χάσαμε από τις παιδικές αρρώστιες-ανεπάρκειες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαμε ευρύ προγραμματικό λόγο, έπρεπε να κάνουμε ευρύτατες συνεργασίες κι με εκτός ΡΑΠ προσωπικότητες. Ακόμη τόνισε πως πρέπει να στηρίξουμε την δημοτική αρχή Πελετίδη, γιατί η αποτυχία της θα οδηγήσει στο να χαθεί η προοπτική της αριστεράς στο δήμο Πατρέων. Και κατάληξε ότι η ΡΑΠ πρέπει να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο στο Δημοτικό Συμβούλιο ως να είναι αυτή η δημοτική αρχή!

Από την πλευρά της η Ήρα Κουρή, τ. δημοτική σύμβουλος ζήτησε διεύρυνση της ΡΑΠ στα κινήματα, στους συλλόγους και στις οργανώσεις της πόλης.

Εν κατακλείδι από το σύνολο των ομιλητών τονίστηκαν τα παρακάτω, ως αιτίες της ανεπάρκειας να επιτευχθεί ο στόχος της εισόδου στον δεύτερο γύρο:

- Αργήσαμε να φτιάξουμε την παράταξη.
- Δεν αντιληφθήκαμε τις ιδιαιτερότητες της κοινωνίας.
- Επιλέξαμε στενά κομματική γραμμή υπεράνω της ΡΑΠ.
- Λογικές αυτοαπομόνωσης.
- Έλλειψη του εμπορικού στοιχείου.   
- Επικράτηση υπεραισιοδοξίας και εφησυχασμός ότι το αναμενόμενο αποτέλεσμα θα ήταν ισάξιο με το εκλογικό του 2012.
- Ανάγκη για πορεία μέσα στην πατραϊκή κοινωνία και στα προβλήματά της.

Τέλος από όλους τονίστηκε ότι το αποτέλεσμα της ΡΑΠ είναι μία καλή αρχή για την παράταξη, αρκεί να το χειριστεί με σοβαρότητα και επιμονή στον στόχο της να καταστεί δημοτική αρχή.

Από αριστερά Κ. Σπαρτινός, Κίμων Αποστολόπουλος, Γιάννης Λάμπρου.      
Άποψη της Συνέλευσης στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος.
Μία ακόμη άποψη από την συνέλευση της ΡΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: