ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Μ. Κανελλοπούλου: Τάσσεται κατά του σχεδίου για την δημιουργία των λεγόμενων φυλακών τύπου Γ΄



Σχετικά με το σχέδιο νόμου για την δημιουργία των φυλακών τύπου Γ και την απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Το σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση για την δημιουργία των λεγόμενων φυλακών τύπου Γ έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση μέσα στις φυλακές, ενώ σύσσωμες οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τα υπό κατασκευή ελληνικά Γκουαντανάμο.


Πρόκειται για φυλακές στις οποίες οι κρατούμενοι δεν θα έχουν στοιχειώδη δικαιώματα που αναγνωρίζει ο σωφρονιστικός κώδικας, όπως επισκεπτήρια, άδειες, επικοινωνία και εργασία.

Περίπου 3.000 κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε αποχή συσσιτίου, διαμαρτυρόμενοι για το απάνθρωπο και αναχρονιστικό αυτό μέτρο. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και πολλοί κρατούμενοι στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Προφανώς η Κυβέρνηση ξεχνάει ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί ουκ ολίγες φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης.

Αντί να προσπαθήσει να επιλύσει στοιχειώδη ζητήματα όπως η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δομών ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και ο υπερπληθυσμός των φυλακών, που αναγκάζει ανθρώπους να στοιβάζονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο σε μικρά κελιά, νομοθετεί την δημιουργία σύγχρονων κολαστηρίων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι σκοπός της ποινής είναι ο σωφρονισμός και η επανένταξη. Βέβαια, η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη. Οι φυλακές της χώρας μας μόνο “κολλέγια” δεν είναι, όπως θέλουν να δηλώνουν διάφοροι. Η κατάσταση θα χειροτερεύσει κατά πολύ αν ψηφιστεί το επίμαχο σχέδιο νόμου. Οι υπό ίδρυση φυλακές δεν εξυπηρετούν, ούτε καν θεωρητικά, τους σκοπούς αυτούς. Πρόκειται για έναν θεσμό απολύτως εκδικητικό, που θα ωθήσει συνανθρώπους μας στην εξαθλίωση.

Η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελει βαρόμετρο για την ανεκτικότητα και τον πολιτισμό μίας κοινωνίας. Και ο σεβασμός στα δικαιώματα δοκιμάζεται κατεξοχήν στην περίπτωση όσων έχουν σφάλλει και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου για τις φυλακές τύπου Γ.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εξανθρωπισμένο σωφρονιστικό σύστημα που δεν θα εξοντώνει τους κρατούμενους, θα σέβεται τα δικαιώματά τους και θα τους παραδίδει στην κοινωνία ικανούς να επανενταχθούν μετά την έκτιση της ποινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: