ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μαρία Κανελλοπούλου: Δήλωση σχετικά με τη δίκη του φραουλοπαραγωγού της Ν. Μανωλάδας



Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου με αφορμή την δίκη του φραουλοπαραγωγού Νίκου Βαγγελάτου και των συνεργατών του που πυροβόλησαν εργάτες – μετανάστες στην Ν. Μανωλάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


“Αυτές τις μέρες διεξάγεται στην Πάτρα μια δίκη με τεράστια σημασία για το μεταναστευτικό και το εργατικό ζήτημα ολόκληρης της χώρας. 

Πριν ένα χρόνο περίπου συγκλόνισε την Ελλάδα η είδηση ότι επιστάτες, με εντολή του εργοδότη τους, πυροβόλησαν με καραμπίνες εργάτες – μετανάστες που τόλμησαν να κάνουν το αυτονόητο, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Δεκάδες από τους εργάτες βρέθηκαν τραυματισμένοι από τις σφαίρες. Οι εικόνες αυτές μοιάζουν να προέρχονται από τον Αμερικάνικο νότο του προπερασμένου αιώνα και έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, οι δράστες κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου αλλά η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη, ρίχνοντας τους στα μαλακά. Οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των εργατών γης της ν. Μανωλάδας παραμένουν το ίδιο σκληρές και απάνθρωπες ενώ ακόμα και σήμερα λαμβάνουν χώρα βίαιες συμπεριφορές εργοδοτών σε εργάτες που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Περιμένουμε από την Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της και να αποδείξει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν νοείται να περνούν ατιμώρητες. Έχει τεράστια σημασία να μην εγγραφεί στην συνείδηση των πολιτών ότι όποιος εργοδότης δεν πληρώσει τα δεδουλευμένα των εργατών του, ελλήνων ή ξένων, αλλά ακόμα και αν απαντήσει με σφαίρες και τραυματισμούς στις νόμιμες διεκδικήσεις τους «την γλιτώνει» από την δικαιοσύνη. Και αυτό θα μας οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς. 

Στην δίκη αυτή διακυβεύεται ο ίδιος ο πολιτισμός μας.

Σήμερα στην Ελλάδα του “success story” του κ. Σαμαρά, σε συνθήκες ακραίας λιτότητας και πρωτοφανούς ανεργία οι μετανάστες είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ακραία εκμεταλλευόμενη κατηγορία εργαζομένων. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος τους στην αξιοπρεπή εργασία είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του συνόλου της εργατικής τάξης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: