ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Σε διαθεσιμότητα από τον υπουργό Κικίλια ο αστυνομικός που χτύπησε την απολυμένη καθαρίστρια

Στιγμιότυπο από 12-6-2014. Βία αστυνομική κατά γυναικών καθαριστριών.



«Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι, οι εγκληματικές φυσιογνωμίες» τόνισε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Χρ. Φωτόπουλος


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που χειροδίκησε εις βάρος καθαρίστριας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας και κατόπιν εντολής του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

Το πρόσωπο του πρωταγωνιστή ταυτοποιήθηκε μέσω video, το οποίο δείχνει το συγκεκριμένο αστυνομικό να χτυπά πισώπλατα με γροθιά στο κεφάλι, απολυμένη καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο Βασ. Κικίλιας.

Το περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο, σημειώθηκε προχθές, Τρίτη, στη διάρκεια της διαμαρτυρίας των απολυμένων καθαριστριών, έξω από το ΥΠΟΙΚ στην οδό Νίκης και Καραγιώργη Σερβίας.

Θύμα της επίθεσης ήταν η καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά, εργαζόμενη από το 1997 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Χρ. Φωτόπουλος: Εγκληματικές φυσιογνωμίες εντός της ΕΛΑΣ

Την αστυνομική βία σε βάρος των καθαριστριών και το βίντεο με το πισώπλατο χτύπημα καθαρίστριας που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρ. Φωτόπουλος. "Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι, οι εγκληματικές φυσιογνωμίες" τόνισε με νόημα, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega.

Ο Χρ. Φωτόπουλος σχολίασε επίσης τη φωτογραφία του αστυνομικού με τη σιδηρογροθιά στο χέρι, λέγοντας "τα έχω δει και με πεισμώνουν γιατί δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τρόπο παραδειγματικό".

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των αστυνομικών ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι ΕΔΕ που έχουν γίνει στο παρελθόν για υποθέσεις αστυνομικής βίας, όπως σε βάρος του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου ή του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, αλλιώς "είμαστε εκτεθειμένοι". Ανέφερε ακόμη πως τέτοια φαινόμενα "δεν ανάγονται μέσα σε διαταγές", ενώ υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών, κάτω από αντίξοες συνθήκες, μάχεται ενάντια στο έγκλημα.

Τέλος, ο Χρ. Φωτόπουλος, είπε πως πρόσφατα αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας επισκέφτηκε τις απολυμένες καθαρίστριες, καθώς μεσολάβησαν και άλλα γεγονότα "βίαιων συμπεριφορών" και τάχθηκε στο πλευρό τους στο αίτημα για επαναπρόσληψή τους.

Μιλά «Στο Κόκκινο» η χτυπημένη δημοσιογράφος

Η φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη που χτυπήθηκε χθες από τα ΜΑΤ περιγράφει στο ρ/σ "στο Κόκκινο" τα γεγονότα και την επίθεση κατά των καθαριστριών στο ΥΠΟΙΚ.

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει έντονα τον άγριο ξυλοδαρμό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ των συναδέλφων μας φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ) και Τατιάνας Μπόλαρη (η συνάδελφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο), καθώς και τεχνικών κάμεραμαν που κάλυπταν τη συγκέντρωση των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Καταδίκη και από την ΕΕΔΑ

Με αφορμή τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς από αστυνομικά όργανα σε βάρος καθαριστριών και δημοσιογράφων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισημαίνει με λύπη αφενός μεν την παγιωμένη νοοτροπία και διάχυτη κουλτούρα βίας που εμφανίζεται στις αστυνομικές δυνάμεις, αφετέρου δε την ανικανότητα πλέον της Πολιτείας να υποχρεώσει τα διοικητικά της όργανα, και μάλιστα τα ένοπλα, να δρουν με όρους νομιμότητας και στοιχειώδους σεβασμού βασικών δικαιωμάτων.

Λογαριασμός αλληλεγγύης «Στο Κόκκινο»

Ο ρ/σ 105,5 «Στο Κόκκινο» στέκεται αλληλέγγυος στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και σας καλεί να στηρίξετε οικονομικά τον αγώνα τους μέσω του τραπεζικού λογαριασμού:
ALPHA BANK
Δικαιούχος: LEFT MEDIA
177 0023 2000 3137
IBAN: GR 130 140 1770 1770 0232 0003 137
Παράλληλα, όλα τα χρήματα από τα SMS του σταθμού, θα προσφέρονται για αυτό τον σκοπό.

Αλληλέγγυος νομικά και υλικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλληλέγγυος στον αγώνα των καθαριστριών, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε πως «η κυβερνητική βία και ο αυταρχισμός δεν θα νικήσουν την περηφάνια και την αυταπάρνηση των εργαζομένων. Θα στηρίξουμε με όλους τους πολιτικούς, νομικούς και υλικούς τρόπους τα δίκαια αιτήματά τους μέχρι τη δικαίωση και τη νίκη απέναντι στη μνημονιακή βαρβαρότητα».

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων «κρίνονται όχι μόνο με βάση το δίκαιο και τις γενικές αρχές του Συντάγματος, αλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά, ιδιαίτερα όταν πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση», τόνισε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταδικάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Αποστολή και θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης σε ένα κράτος δικαίου είναι να υπερασπίζεται και να προστατεύει τους αδύναμους. Όχι να ξεθυμαίνει επάνω τους για λογαριασμό μιας άτεγκτης, άδικης, αδυσώπητης, διαπλεκόμενης και απονομιμοποιημένης, ηθικά και πολιτικά, κυβέρνησης», τόνισε η υπεύθυνη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου και επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει δημόσιο συμφέρον που να δικαιολογεί την εξουθένωση της κοινωνίας και του λαού». «Η στοίχιση της Δικαιοσύνης με το δίκαιο είναι δημοκρατική επιταγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: