ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Τρεις προτάσεις για φορολογική ελάφρυνση



Οι τρεις προτάσεις για φορολογική ελάφρυνση, που δίνει στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά δεν αφορούν τους παραπλεύρως εικονιζόμενους που αν και ζάπλουτοι, το ελληνικό δημόσιοι τους θεωρεί υπόχρεους έναντί του με ποσά που προκαλούν μηδείαμα, αφού το φορολογικό βάρος επωμίζονται οι συνήθως ύποπτοι!

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ τα ποσά από τους φόρους εισοδήματος, Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τελών κυκλοφορίας οχημάτων, εισφοράς αλληλεγγύης κλπ. «είναι τεράστια σε μέγεθος και θα πνίξουν κυριολεκτικά μισθωτούς-συνταξιούχους, επαγγελματίες, μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες».

Όπως εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, η επέκταση των δόσεων από 12 σε 48 ή ακόμη περισσότερες δεν μπορεί να είναι «αντίδοτο σε όλη αυτή τη κατάσταση». «Η κοινωνία δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τόσο μεγάλο βάρος, σε διάστημα έξι μηνών, ειδικά σε συνθήκες ύφεσης» προειδοποιεί.

Για το λόγο αυτό προτείνει:


1. Την ύπαρξη κατώτατου εισοδήματος κάτω από το οποίο δεν θα υπάρχουν διαδικασίες δόσεων, κατασχέσεων, δεσμεύσεων κλπ.

2. Τη σύνδεση της μηνιαίας δόσης για χρέη με το μηνιαίο εισόδημα του πολίτη, με προκαθορισμένο ρεαλιστικό ποσοστό.

3. Την διευκόλυνση των επιχειρήσεων, με την «κυκλοφορία» των χρεών από και προς το Δημόσιο, μέσα από τραπεζική διαδικασία.

Μάλιστα, τις προτάσεις αυτές τις χαρακτηρίζει δείγμα για «την κατεύθυνση της συνολικής πολιτικής μας πρότασης, που έχει στόχο τη μεταφορά των φορολογικών βαρών από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες στα μεγάλα και πολύ μεγάλα, τη δίκαιη κατανομή των φόρων και βεβαίως την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: