Τελικά η ανατροπή της σκληρής ευρωπαϊκής πολιτικής και του ευρωπαϊκού κατεστημένου δεν θα προέλθει από κανένα ριζοσπαστικό κίνημα, παρά μόνο από τη νέα υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό (σε κυβέρνηση χωρίς τον Άδωνι) Σοφία Βούλτεψη.

Μετά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ήρθε η σειρά των παγκόσμιας εμβέλειας ευρωπαϊκών εφημερίδων και του προτύπου λειτουργίας δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα όπως το BBC.

Ο προκάτοχός της, αναδομημένος και πολλαπλά διαγραμμένος Σίμος Κεδίκογλου, και ο αλήστου μνήμης και παγκόσμιας πρωτοτυπίας υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής είχαν αναφερθεί πολλάκις στην αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση μετά το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, στα πρότυπα του βρετανικού BBC.

Δεν είχαν αντιληφθεί όμως ότι η σοφία της Σοφίας Βούλτεψη, που πάντα ξέρει κάτι παραπάνω, θα τους έθετε εκτός Ιστορίας. Γιατί η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, που μόλις προχθές υπεραμύνθηκε του μαύρου στην ΕΡΤ, θεωρεί ότι:

* Η Liberationa, η Figaro και το σύνολο σχεδόν του ευρωπαϊκού Τύπου ανήκει σε συμφέροντα εμπορίας όπλων.
* Ο Διεθνής Τύπος στο σύνολό του είναι διεφθαρμένος και αναξιόπιστος.
* Και, τέλος, το BBC (αυτό το γνωρίζει μόνο η ίδια) είναι και αυτό πλέον στα χέρια εμπόρων όπλων και συμφερόντων που καθορίζουν τη λειτουργία του.

Για Νεφελίμ και Ελοχίμ ακόμη δεν έχει βρεθεί κάποια σχετική δήλωση. Δεν αποκλείεται και να υπάρχει.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω ο συμπρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα κουνούσε ούτε το φρύδι του δεξιού του ματιού. Όταν ακούσει όμως το τέλος της αφήγησης του βίντεο που τα αποκαλύπτει όλα αυτά η κ. Βούλτεψη, τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη και για τον Μάρτιν Σουλτς. Η Ακριβή μας Σοφία δεν εξαιρεί ούτε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκλεκτό Ευρωπαίο σοσιαλιστή, από τον κύκλο επιρροής των εμπόρων όπλων και των συμφερόντων. Αν ούτε όλα αυτά, αποτελούν ζήτημα για την νέα κυβερνητική εκπρόσωπο... ok το μήνυμα των εκλογών παρελήφθη.

Και επειδή πλέον, εκτός των γραπτών, μένουν στην ιστορία και τα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, το βίντεο με το παραλήρημα Βούλτεψη με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ πριν από ένα χρόνο είναι στη διάθεση όλων στο YouTube [http://goo.gl/Q8u5po] και στην ηλεκτρονική σελίδα της "Αυγής" Online. Το παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, μεταγλωττισμένο στα αγγλικά και τα ισπανικά.

Χρήστος Γιαννούλης
Δημοσιογράφος, απολυμένος της ΕΤ3

(Αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ)