ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η αθλιότητα της μεθόδευσης για την Προεδρία, που ξεκίνησε το 2004 συνεχίζεται και το 2014!

Φωτογραφία αρχείου, από τις πρώτες χειραψίες που οδ΄γηγσαν στα σφιχταγγαλιάσματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Επίδειξη θράσους των εθελόδουλων της συγκυβέρνησης που επιδιώκουν παράταση χρόνου για την ολοκλήρωση  καταστρεπτικού έργου τους

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ



«Όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε υπαρξιακή δοκιμασία ιστορικών διαστάσεων, είναι καταστροφικό να παίζονται παιχνίδια με θεσμούς και πρόσωπα» ανέφερε, χθες σε δήλωσή του, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε σενάρια, που ξεκινούν από την ΝΔ, η οποία θέλει να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΝ  με την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να εξασφαλίσει τον μαγικό αριθμό 180 βουλευτών για την παραμονή της στην κυβέρνηση μέχρι το 2016.

Και η παραπάνω επίδειξη θράσους, διότι περί τέτοιου πρόκειται, δεν είναι η μοναδική, όταν φτάσαμε σήμερα να έχουμε και Έλληνες πολίτες που σιτίζονται από τους κάδους απορριμμάτων και οι εθελόδουλοι της κυβέρνησης να ορέγονται παράταση του χρόνου καταστροφής της κοινωνίας!

Η Έκθεση του ΔΝΤ περί κάποιων των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων, οι οποίες αποτελούν εμπόδιο στην εξαχρείωση του ελληνικού λαού, είναι ένα ακόμη δείγμα και πολύ καλώς που είχε και τις παρενέργειές του.

Δύο Εφέτες η Βαρβάρα Πάπαρη και ο Νίκος Σαλάτας έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση και στους ιθύνοντες του ΔΝΤ, με την αντίδραση που επέδειξαν έναντι της Ένωσης Δικαστών, η οποία έμεινε απαθής την στιγμή που η Δικαιοσύνη εβλήθη από την ανοίκεια επέμβαση, τόσο του ΔΝΤ, όσο και της μνημονιακής εθελόδουλης κυβέρνησης.

Ως γνωστόν οι μειοδότες των εθνικών συμφερόντων Σαμαράς-Βενιζέλος, προκρίνοντας το συμφέρον των δανειστών, που εκπροσωπεί η τρόικα, υπέδειξαν γραμμή προς τους δικαστές λέγοντας, αν και «δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί ακινήτων» εντούτοις έχουμε λάβει τα μέτρα μας ώστε να αγνοήσουμε τις όποιες ανεπιθύμητες δικαστικές αποφάσεις. Και «παρόλα αυτά , εάν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις, έχουμε δεσμευτεί (σ.σ.: στην Τρόικα) για την λήψη μέρων συμψηφισμού»!  

Η παραπάνω απαράδεκτη εκδήλωση δέσμευσης για αγνόηση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τους δύο Εφέτες «εκφράζει αφενός την απαξίωση από τους δανειστές μας της ελληνικής Δικαιοσύνης και των αποφάσεών της, αφετέρου τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία για την περίπτωση προσφυγής Ελλήνων πολιτών στη Δικαιοσύνη».

Οι ίδιοι πάντως, καταγγέλλουν το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών αφού, «το Προεδρείο της επέλεξε τη σιωπή, άγνωστο για εμάς και ακατανόητο για πολλούς λόγους» αφήνοντας αιχμές για τουλάχιστον φοβική στάση της απέναντι στην θρασεία επίθεση της κυβέρνησης.

«Δεν κρύβουμε –συνεχίζουν- ότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο αναμονής, πριν προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση, προσδοκώντας ότι, έστω και καθυστερημένα, το Προεδρείο μας θα έπραττε τα αυτονόητα, αποδεικνύοντας τις ευαισθησίες του απέναντι στην ελληνική κοινωνία και το δικαστικό Σώμα, κάτι που δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έπραξε» καταλήγει η ανακοίνωση των δύο Εφετών, που βρέθηκαν με την θαρραλέα στάση τους να υπερασπιστούν την αξία της Δικαιοσύνης και την τιμή του ελληνικού λαού! 

Και για να επανέλθουμε στα περί θράσους κυβερνητικών μανδαρίνων, ο Ν. Κωνσταντόπουλος τονίζει για την προσπάθεια εμπλοκής του στην Προεδρία: «Τέτοια παιχνίδια δεν με αφορούν γιατί όπως όλοι γνωρίζουν, διαφωνώ με την εργαλειακή χρήση των θεσμών και την υδραργυρική συμπεριφορά των προσώπων, που κάθε φορά παίρνουν το σχήμα του σκεύους στο οποίο τοποθετούνται»!

Αυτά είπε ο Ν. Κωνσταντόπουλος και μην ξεχνάμε ότι πριν την εκλογή του Κ. Παπούλια το 2005, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν στήσει ολόκληρη μεθόδευση για να εμπλέξουν τόσο τον Ν. 
Κωνσταντόπουλο, όσο και τον χώρο του τότε ΣΥΝ στα περί εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Τότε τα μεγάλα ΜΜΕ που ήσαν φιλικά στον κραταιό δικομματισμό συνδαύλιζαν ελπίδες ότι μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος αριστερός με τις ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στην εφημερίδα ΑΥΓΗ του ΣΥΝ είχε φουντώσει ο διάλογος με άρθρα από την ανανεωτική πτέρυγα (αυτοί που αργότερα συγκρότησαν την ΔΗΜΑΡ) οι οποία έλεγε: γιατί όχι Πρόεδρος και από την Αριστερά(;) και αυτούς που το θεωρούσαν ουτοπία.

Και στο μεταξύ το όνομα Κωνσταντόπουλου σερνόταν στις πρώτες σελίδες των ΜΜΕ και στις εκπομπές των καναλιών.

Πέντε χρόνια μετά, στις 31-1-2010, άρθρο στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ αποκαλύπτει την άθλια μεθόδευση που είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβρη του 2004 και ενέπλεκε τον ΣΥΝ και τον μόλις αποχωρήσαντα πρόεδρό του Ν. Κωνσταντόπουλο για να αναλάβει ο κ. Αλαβάνος.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα είχαν βρει από τριμήνου πριν την εκλογή Παπούλια και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου του 2004 «ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου μιλούσε στην Πάτρα στην 4η Εθνική Θεματική Συνδιάσκεψη με θέμα “Παιδεία- Πολιτισμός- Αθλητισμός”». 

Ανταγωνίζονταν ποιος θα ανακοινώσει πρώτος τον Κ. Παπούλια. Και ο συντάκτης της εφημερίδας αναρωτήθηκε δήθεν:

«Τι θα συνέβαινε αν ο κ. Παπούλιας θεωρούσε σκόπιμο να ενημερώσει για τις εξελίξεις το πρόεδρο του ΠαΣοΚ; Υπήρχε ο κίνδυνος να προλάβει τη ΝΔ το αντίπαλο κόμμα και να ανακοινώσει πρώτο ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παπούλια. Όλο το σχέδιο θα γυρνούσε σε βάρος της κυβέρνησης... Στο Μαξίμου δημιουργήθηκε πανικός...

Αποφασίστηκε να ματαιωθεί το ραντεβού Παπούλια- Καραμανλή (σ.σ.: που είχε ορισθεί για την ίδια ημέρα ομιλίας στην Πάτρα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ) ώσπου να τελειώσει η ομιλία Παπανδρέου στην Πάτρα. 


“Κάρολε, ο Θόδωρος είμαι πάλι. Δεν κατάλαβα καλά και ο πρόεδρος (Κ. Καραμανλής) δεν μπορεί σήμερα. Να βρεθούμε αύριο το απόγευμα” είπε ο Θόδ. Ρουσόπουλος το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, παγώνοντας και τον ίδιο, που αντιλήφθηκε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο Παπούλιας, όμως, δεν είπε τίποτε και απλώς συμφώνησε. Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου τελείωσε χωρίς να πει τίποτε για την προεδρική εκλογή και οι κκ. Καραμανλής και Ρουσόπουλος πήραν μια βαθιά ανάσα. Προφανώς ο Παπούλιας δεν το είχε συζητήσει με κανέναν...».

Κι επειδή καταλαβαίνει κανείς ότι είναι απίθανο ο Κ. Παπούλιας να μην το είχε συζητήσει με τον Γ. Παπανδρέου για να εξασφαλίσει τις ψήφους και του ΠΑΣΟΚ στην εκλογή του, υποθέσατε ότι θέλετε.

Πάντως μην ξεχνάτε ότι από το ίδιο πολιτικό τζάκι ξεκίνησε το 2004 η αθλιότητα της μεθόδευσης για Πρόεδρο Δημοκρατίας, τζάκι που σήμερα είναι του Σαμαρά, χθες του ανεψιού Καραμανλή, και με ίδιο πάντα παρτενέρ, το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ ή του Βενιζέλου. Είναι οι ίδιοι που έκλεισαν και την Βουλή για να μην παραλάβει κανείς την εισαγγελική παραγγελία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων στο οποίο εμπλέκεται ο Βενιζέλος!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: