ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελληνικός λαός πληρώνει από την τσέπη του επικίνδυνους υπανθρώπους, η δε κυβέρνηση οφείλει να αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες

 
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, όταν άνδρας της ασφάλειας του κτιρίου της ΝΕΡΙΤ τραυμάτισε με φαλτσέτα τον γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Γαβριήλ Κασσιμάτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εργαζόμενος εταιρείας σεκιούριτι του κτηρίου με άνωθεν εντολή πήγε να κατεβάσει τη μαύρη σημαία που έχει υψωθεί στο σημείο, και, όταν ο γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γαβριήλ Κασσιμάτης, του είπε να μην το κάνει τον τραυμάτισε με φαλτσέτα στο χέρι και την παλάμη.

Καταδικάζει την πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά τιμωρία

«Το μαχαίρωμα του γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ από σεκιουριτά της ΝΕΡΙΤ συνιστά μια πρωτοφανή πράξη που δείχνει την αποθράσυνση των υπαλλήλων του παράνομου μορφώματος, το οποίο διαδέχτηκε την ΕΡΤ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για το μαχαίρωμα του γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ από σεκιουριτά της ΝΕΡΙΤ.

Όπως σημειώνει, «ο ελληνικός λαός πληρώνει από την τσέπη του επικίνδυνους υπανθρώπους που δεν διστάζουν, στο μένος τους ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, να επιτεθούν ενάντια σε συνδικαλιστές, παραπέμποντας σε πρακτικές άλλων εποχών.

Η ίδια η ΝΕΡΙΤ φέρει ευθύνη για την πράξη του υπαλλήλου της, η δε κυβέρνηση οφείλει να αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες για την ενθάρρυνση τέτοιων συμπεριφορών. Ο δράστης πρέπει να παραπεμφθεί άμεσα  στη δικαιοσύνη».

Επίσκεψη Λαφαζάνη στον τραυματισμένο συνδικαλιστή

Στην καταδίκη της επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκε την Παρασκευή συνδικαλιστής της ΠΟΣΠΕΡΤ από υπάλληλο εταιρείας ιδιωτικής ασφαλείας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Π. Λαφαζάνης επισκέφθηκε το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον απολυμένο συνδικαλιστή της ΕΡΤ Γαβρίλο Κασιμάτη και αφού ενημερώθηκε σχετικά με το περιστατικό κατήγγειλε «την εκδικητική και τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι από τη φύλαξη της ΝΕΡΙΤ».

Όπως σημείωσε, «τέτοιου είδους θρασείες επιθέσεις προκαλούν ερωτηματικά και ανησυχίες. Όπως ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι η πράξη του ήταν ιδιαίτερα απεχθής και προκλητική».