ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Σε κινεζικούς ρυθμούς Σαμαρά η κινητοποίηση των συνταξιούχων, απ’ όλη την χώρα, στα Προπύλαια

Δεξιά στηριζόμενος στη μαγγούρα ο εκπρόσωπος των ισπανών συνταξιούχων, που όπως τόνισε, ο σύλλογος που εκπροσωπεί έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το ΠΑΜΕ. Στο βήμα ο Έλληνας μεταφραστής και πίσω τους εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων.


Ψυχορραγούν τα ασφαλιστικά ταμεία, με το έλλειμμά τους να ανέρχεται στα 33 δισ.


Ο Δ. Κουτσούμπας αποχωρεί από το βήμα.
Σε κινέζικους ρυθμούς οδηγήθηκε χθες η κινητοποίηση των συνταξιούχων του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ), οι οποίοι ξεκινώντας από όλα τα μέρη της Ελλάδος έφθασαν στην Αθήνα και  συγκεντρώθηκαν στο χώρο πέριξ των Προπυλαίων.

Ο αρχικός σχεδιασμός, όπως είχαν ενημερώσει από ημερών οι διοργανωτές, ήταν πορεία  μέχρι του Μαξίμου και εκεί αντιπροσωπεία θα επεδίωκε συνάντηση με τον Σαμαρά, προκειμένου να του θέσει υπόψη την αντίθεση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας απέναντι στα μέτρα καθημερινά αφαιρούν εισόδημα από την ελάχιστη σύνταξη που απέμεινε μετά τις γενναίες περικοπές που έχει υποστεί.

Όμως η επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στον Έλληνα Πρωθυπουργό και οι συζητήσεις που είχαν με σκοπό την επένδυση κινεζικών κεφαλαίων στη χώρα, σε συνέχεια αυτής της Cosco και ιδίως το ξεπούλημα του δημοσίου ελληνικού πλούτου στους Κινέζους νεογιάπηδες, απέτρεψε την επαφή των συνδικαλιστών του συνταξιουχικού κινήματος, καθότι ο Αντ. Σαμαράς αυτές τις ημέρες μιλά μόνον… κινέζικα ή μάλλον παριστάνει τον Κινέζο.

Φυσικά όπως έγινε γνωστό, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων θα επισκεφθούν τον Αντ. Σαμαρά την ερχόμενη εβδομάδα, που θα έχει απεξαρτηθεί από τα κινέζικα και προσγειωθεί στα περί των ελληνικών ζητημάτων. Μάλιστα έχουν σκοπό να του θέσουν μετ’ επιτάσεως  την σοβαρότητα του ζητήματος που έχει προκαλέσει ανησυχίες στους συνταξιούχους, δηλαδή την περικοπή κατά 5,2% της επικουρικής σύνταξης και να του τονίσουν ότι δεν προτίθενται να αποδεχθούν περαιτέρω μείωση! 

Γι αυτό χθες οι διοργανωτές της κινητοποίησης ακολούθησαν πιστά το… κινέζικο πρόγραμμα, της παρούσης ημέρας, που περιλάμβανε απαγόρευση ανόδου της οδού από τα Προπύλαια, όπου οδηγεί στο Σύνταγμα και από κει στο Μαξίμου. Μία απαγορευτική κόκκινη κορδέλα ήταν το σήμα της απαγόρευσης, που την σεβάστηκαν στο όνομα των  τιμημένων γηρατειών!

Πατρινοί πίσω από το πανό του ΟΑΕΕ.
 Αλληλλοϋπόχρεο  σεβασμό επέδειξαν και τα τηλεοπτικά κανάλια, που δεν αφιέρωσαν καν, ούτε ένα δευτερόλεπτο στους διαμαρτυρόμενους της τρίτης ηλικίας, παρόλο που μετέβησαν στην Αθήνα απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας και παρότι στην συγκέντρωση των Προπυλαίων παρέστη για λίγο και ο ΓΓ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, προφανώς σεβόμενα τον σεβασμό στην έννομη τάξη που επέδειξαν οι διοργανωτές, ημέρα μεγάλης σημασίας, καθότι ο Πρωθυπουργός μίας μεγάλης χώρας από την Ασία έλαβε τον κόπο να έλθει έως τους παρηκούντες την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, φέροντας τα φαιλόνια του διαλεκτικού Κομφουκισμού! Εις επίρρωσιν των παραπάνω ο ορθολογιστής Αντ. Σαμαράς ανάρτησε στον ιστό της Ελληνικής Βουλής την κινεζική σημαία, ανάμεσα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή. 

Στο μεταξύ οι εν τάξει διαμαρτυρόμενοι συνταξιούχοι, αφού είχαν λάβει τα μέτρα τους για αποφυγή τυχούσας προβοκάτσιας -την οποία μάλλον απεύχονταν και η Κυβέρνηση, με τα ΜΑΤ διατεταγμένα να βρίσκονται σε μακρινή απόσταση ασφαλείας- παρέμειναν στα Προπύλαια, όπου από εξέδρας αναγνώστηκαν χαιρετιστήριοι λόγοι από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους φορέων ελληνικών και ευρωπαϊκών, που κυρίως κατέτειναν στο να παρουσιαστεί η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Μετά, το πλήθος των παρευρισκομένων, περίπου τις 7-8 χιλιάδες ατόμων, κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα από την παράλληλη οδό Σταδίου και περιμετρικά της πλ. Συντάγματος έφθασε στον Άγνωστο Στρατιώτη παραμένοντας εκεί, μέχρι να επιστρέψει η αντιπροσωπεία που ανέβηκε στο κτίριο της Ελληνικής Βουλής και  επέδωσε κατάλογο των αιτημάτων στα γραφεία των κομμάτων, πλην της ΧΑ.

Από την Πάτρα μετείχαν συνταξιούχοι με 4 πούλμαν του ιδιωτικού τομέα και 1 του δημοσίου.


Η φωτογραφία μιλά μόνη της!

Τρομακτικά τα στοιχεία κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων


Όλα τα παραπάνω συνέβησαν χθες, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), κατά την πρώτη ημέρα του 30ού ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της, που ολοκληρώνεται σήμερα, έδινε στη δημοσιότητα  τρομακτικά στοιχεία για τα ελλείμματα, ύψους 33 δισεκατομμυρίων ευρώ, των ασφαλιστικών ταμείων    
       
Αυτό είναι το σοβαρό έλλειμμα που καταγράφεται στα ασφαλιστικά Ταμεία από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, λόγω της αύξησης της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, της εισφοροδιαφυγής, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, της κατάργησης κοινωνικών πόρων, αλλά και του PSI που επέβαλε η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που λήστεψε ότι είχε απομείνει σε κάθε ταμείο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Θανάσης Καποτάς, για το 2014 προβλέπεται μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η μείωση των εισφορών κατά 3,9% από εργοδότες και εργαζομένους, που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου, με απόφαση της κυβέρνησης!

Αναλυτικά, για το ΙΚΑ προβλέπεται φέτος έλλειμμα 807,9 εκατ. ευρώ, για τον ΟΑΕΕ 462,7 εκατ. ευρώ, για τον ΟΓΑ 181,3 εκατ. ευρώ, για το ΜΤΠΥ 91,3 εκατ. ευρώ, για το ΤΠΔΥ 66,2 εκατ. ευρώ, για το (ΕΤΑΑ) ΤΣΑΥ 39,5 εκατ. ευρώ και για το ΕΤΕΑ 274 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το ύψος της κρατικής επιχορήγησης μειώνεται σταδιακά, και από 13,443 δισ. ευρώ το 2012, έφθασε στα 11,540 δισ. ευρώ το 2013 και στα 9,848 δισ. ευρώ το 2014.

Σημειώνεται ότι οι απώλειες που καταγράφουν τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της ύφεσης προσεγγίζουν τα 20 δισ. ευρώ. Όπως είπε ο Θαν. Καποτάς, οι απώλειες αυτές έχουν προκληθεί από την αύξηση της ανεργίας, την μείωση των μισθών, την εισφοροδιαφυγή, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση κοινωνικών πόρων.
















__________________________________
Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί με το φακό του Istologiou G. Mosxou.

Δεν υπάρχουν σχόλια: