ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ...



Του ΝΤΙΝΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Εκκόλαψη

Έφυγα από το σπίτι
χωρίς τίποτα
μήτε φαΐ
μήτε νερό 
μήτε αλλαξιά 
σαν πετούμενο
βγήκα στον αέρα 
έφτασα στην πλατεία 
κούρνιασα στα μαλλιά 
των αγανακτισμένων
να εκκολάψω 
τα όνειρά μου!

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι όλα βαίνουν καλώς, έτσι όπως ακριβώς τα λέει ο Πρωθυπουργός και τα υπερτονίζει ο κ. Βενιζέλος.
 
Ας υποθέσουμε ότι ακόμα και αν υπερβάλλουν έχουν εν μέρει δίκιο και όντως οι προσπάθειες και οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο και ακόμα, ότι μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια Μνημονίων ήρθε η ώρα να ...σκίσουμε τα μνημόνια κλπ. 

Ας υποθέσουμε ακόμα πως, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ είμαστε προκατειλημμένοι απέναντι στην συγκυβέρνηση και σε όσα πράττει τα τελευταία χρόνια.

Ας υποθέσουμε ότι κανένας δεν τους υποχρεώνει να ασκήσουν τις πολιτικές που ασκούν, ας υποθέσουμε πως ήταν αναγκαία η αποδιάρθρωση του Δημόσιου τομέα, η αναδιοργάνωση της Υγείας, η αναβάθμιση της Παιδείας, η επιβολή της διαφάνειας, η εμπέδωση της αξιοκρατίας, η ενίσχυση του Κοινοβουλίου, ο απογαλακτισμός της Δικαιοσύνης, ο εκδημοκρατισμός του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ας υποθέσουμε πως η Δημοκρατία μας είναι η καλύτερη στην Ευρώπη, η ελευθεροτυπία λειτουργεί απρόσκοπτα, η οικονομία ανακάμπτει, η ανάπτυξη είναι εδώ, οι επενδυτές κάνουν ουρά, η κοινωνία είναι ευτυχισμένη, οι νέοι έχουν προοπτικοί οι γέροι έχουν προστασία σύνταξη, υγεία, φροντίδα.

Ας υποθέσουμε ότι οι επαγγελματίες, παρά τις δυσκολίες τα καταφέρνουν να δημιουργούν, η έρευνα και η τεχνολογία κάνουν θαύματα, τα έργα υποδομής γίνονται προς όφελος των πολιτών και τη χώρας.

Ας υποθέσουμε ότι ασκούμε, ως χώρα, ανεξάρτητη και υπερήφανη εθνική πολιτική, ας υποθέσουμε ότι ακόμα ή θέλουν. 

Σημασία δεν έχει τι υποθέτουμε ή πόσο λίγο περισσότερο ή απόλυτα υποκειμενικοί είμαστε απέναντι στην Συγκυβέρνηση των κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, καμιά σημασία δεν έχει τίποτα από όσα υποθέτουμε ή αποδίδουμε στο δίδυμο της συγκυβέρνησης Σημασία έχει η σκληρή και αδήριτη πραγματικότητα που βιώνει ο πολίτης αυτής της χώρας χάρις σε αυτό το δίδυμο της δυστυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: