ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ανείπωτη φαιδρότητα Λοβέρδου - Βενιζέλου στο θέατρο με τον Σαμαρά σε βάρος των πανεπιστημίων!

Είδατε την αγριάδα στο βλέμμα του Ευάγγελου την Παιδεία; Είναι γιατί δεν(;) υπουργοποιήθηκαν οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ


Πήγε να το παίξει λαϊκός, φιλεργατικός ο κύριος υπουργός, που πέρασε από το Υγείας κι αφού με το ξεκούμπισμά του άφησε πίσω του στάχτη και μπούρμπερι, είπε τώρα που κάνει νέα αρχή -νιου ντιλ που λένε κι οι νέοι μας-  στο υπ. Παιδείας, εις αντικατάσταση του αμίμητου Αρβανιτόπουλου, τον έπιασε το… νεανικό του!



Κι επειδή με τα νάζια τα δικά του και του ομογάλακτού του στο υπουργείο Διοικητικής Απορρύθμισης, -ελάτε ντε που αναρωτιώστε ποιος είναι, για τον νεαρό που η Ζήμενς, τρελάθηκε και χωρίς όφελος του επίπλωσε το πολιτικό γραφείο μιλώ- κόντεψαν να κρατήσουν μονίμως πάνω τους τα φώτα των μνημονιακών ΜΜΕ, που πια είδαν το θέμα πως αποκτά ιδιαίτερο σασπένς, κατάλληλο ακόμη και για την Εσπρέσο, αποφάσισαν Αντωνάκης και Ευάγγελος να επέμβουν.

Το ανακοίνωσαν μάλιστα και επισήμως οι μνημονιακοί κολαούζοι των ΜΜΕ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συναντούνται σήμερα (Κυριακή 15-6-2014) για να συζητήσουν το θέμα πριν κινδυνεύσει να προκαλέσει μίνι κυβερνητική κρίση!

Προηγουμένως δεν ξέχασαν επί τριήμερο να τονίζουν την αποφασιστικότητα του Ευάγγελου να θέσει συνολικά στο τραπέζι, το θέμα των χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο!

Κι επειδή ο μεν Ευάγγελος φάνηκε αγριεμένος, ο δε Αντωνάκης αποφασισμένος και ακόμη περισσότερο αφού και οι μνημονιακοί κολαούζοι των μεγάλων ΜΜΕ έπρεπε κάτι να γράψουν και να πουν, με κάτι τέλος πάντων να ασχοληθούν μέρες που είναι χαλεπές ειδήσεων, καθ’ ότι την Βουλή οι συγκυβερνήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την έκλεισαν άρον-άρον, αποφάσισαν να βγάλουν είδηση, αβλαβή και ελπιδοφόρα, αλλά στην ουσία αδιάφορη!

Έτσι, όπως λέει το ρεπορτάζ μετά από ολιγόωρη σύσκεψη, βγήκαν από το κυβερνείο με μια λύση που ικανοποιεί αρχικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφήνει όμως και ένα μικρό παράθυρο ελπίδας προς την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου -ε, να μην γίνει και μπίτι ξεφτίλα- έληξε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα της απόλυσης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, προκηρύσσονται άμεσα προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, όπως ζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι  883 που ήθελε ο… επαναστάτης Ανδρ. Λοβέρδος.

Στην απλή γλώσσα της λογικής μεταφράζεται και αλλιώς αυτό, με δεδομένο ότι οι Νεοδημοκράτες δεν βλέπουν με καλό μάτι την υπουργοποίηση των μισών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όταν ένα σωρό κολλητοί και φίλοι τους περίμεναν τον ανασχηματισμό για  να ζεστάνει έστω και για λίγους μήνες καρέκλα ο πισινός τους!

Με απλά λόγια, στη μεταξύ τους συζήτηση, είδαν οι συγκυβερνήτες ότι με δεδομένη την αγανάκτηση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, που κινδυνεύουν να απορφανιστούν από διοικητικούς υπαλλήλους, το να συνεχίζεται το θέατρο δεν είναι προς το συμφέρον τους και είπαν του Λοβέρδου, Αντρέα: «Λοβέρδο, αυτή η στάνη τέτοιο τυρί βγάνει», δηλαδή αν σου κάνει κάθεσαι για υπουργός, δεν σου κάνει φεύγεις και  περιμένουν άλλοι τόσοι στην ουρά για υπουργοί.

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και τιμητικό να είσαι υπουργός σήμερα, με τέτοια κατάντια της χώρας. Είναι σίγουρο ότι τελειώνοντας τη θητεία σου και με τον ερχομό της αριστεράς στην επόμενη κυβέρνηση, θα χαθείς από το προσκήνιο. Κι άντε να ξαναβρείς  υπουργική καρέκλα να ζεστάνεις!    

Γι αυτό ο κυρ Αντρέας έδωσε τόπο στην οργή και έβαλε πλάτη μην τυχών και αποτραπεί  ο κίνδυνος που ελλοχεύει από τον ασυλλόγιστο Αλέξη, που είναι και νεαρός και κρίμα που τα κάνει αυτά για να καταστρέψει τη χώρα, που είπε και ο Αντωνάκης ο ελπιδοφόρος, που αν δεν δεχόταν το Υπουργείο ο Χαρδούβελης ήταν διατεθειμένος να πάρει πάνω  του μόνος  του και το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά  δόξασι ο Θεός της Ελλάδος, που δέχθηκε ο άνθρωπος, ο οποίος στο κοντινό παρελθόν έβλεπε την Γιούρομπανκ να ζώνεται από κινδύνους κατάρρευσης και αυτός…  στην κοσμάρα του!

 Αλλά ο Ανδρέας μας, τουλάχιστον πήρε μία πάσα για ελπίδα. Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται κανείς και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ μένει ανοιχτό ένα παράθυρο, μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ και για άλλες προσλήψεις.

Ότι θα γίνουν προσλήψεις αυτό είναι σίγουρο. Αλλά όχι από αυτή την κυβέρνηση, της υποτέλειας στους ξένους. Θα γίνουν από την κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται και μετά από την λήξη της θητείας αυτού του προέδρου Δημοκρατίας.

Πάντως, όπως διέρρευσαν οι ψιττακοί της μνημονιακής ενημέρωσης,  ο Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον  Βενιζέλο, είπε ότι δεν μπορεί τώρα να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, αφού, αν προσληφθούν άλλοι 283 υπάλληλοι στα ΑΕΙ, που ζητούσε ο Λοβέρδος, θα έπρεπε ο Μητσοτάκης αφενός να τους βρει από κάποιο άλλο υπουργείο, προκειμένου να συμπληρώσει των αριθμό των απολύσεων που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους περίπου 6500, ενώ θα βρισκόταν αντιμέτωπος και με ανάλογα αιτήματα, σαν αυτό του  Λοβέρδου και από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και από τον Αργύρη Ντινόπουλο, (άλλος στενοχωρημένος κι αυτός)  οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια τραγική θέση με τον νέο υπουργό Παιδείας(!).

Κι ερωτώ, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να φθάσουν οι απολυμένοι τις 6.500 ακόμα; Για να αποτελειώσουν  τα ΑΕΙ και ένα τόσο σπουδαίο έργο που παράγουν κάτω από αντίξοες χρόνιες συνθήκες να πάει χαμένο;

Στο ΑΕΙ της Πάτρας απασχολούνται 404 διοικητικοί υπάλληλοι, από αυτούς σκοπεύουν να απολύσουν τους 99. Δηλαδή το ένα τέταρτο της δύναμής του.

Ερώτημα, οι υπάλληλοι να απολυθούν γιατί περισσεύουν; Από ποιους; Από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, που  μία κυβέρνηση ανασχημάτισαν και αντί να την κάνουν πιο ολιγομελή, αφού ευαγγελίζονται την λιτότητα, την φούντωσαν με επιπλέον μέλη.

Και γιατί παρακαλώ; Μόνον και μόνον για να ικανοποιήσουν τον Βενιζέλο, που γνωρίζει πως μόνον όσο παραμένει το ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση  μπορεί να δίνει ελπίδες σε όσους τον αμφισβητούν εσωκομματικά,  μέσα από την κρίση ταυτότητας που διέρχεται το κόμμα του!

Εν τέλει, συμπέρασμα, απ’ όσα  ευτράπελα συμβαίνουν . Όσο πιο  γρήγορα φύγουν από την κυβέρνηση, αυτοί που παριστάνουν την εξουσία, τόσο λιγότερη ζημιά θα γίνει στη χώρα. Τόσα λιγότερα συντρίμμια θα αφήσουν πίσω τους.

Το ξεκούμπισμά τους δεν είναι απλή ανάγκη, όπως συνηθισμένων εκλογικών αναμετρήσεων του παρελθόντος. Είναι όρος εθνικής επιβίωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: