ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή και ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων στο Κέντρο του Λαυρίου

Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου. Μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις!

Μία ακόμη φωτογραφία του Κέντρου.

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και Βασιλική Κατριβάνου, με θέμα τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου.

Οι βουλευτές επισημασινουν ότι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο φιλοξενούνται 240 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 65 παιδιά, οι οποίοι, όπως και πέρυσι, διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς να διαθέτουν είδη βασικής ανάγκης, όπως τρόφιμα και είδη υγιεινής ενώ αναμένεται να διακοπεί και η τροφοδοσία σε ψωμί. Επίσης, οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι του Κέντρου είναι απλήρωτοι καθώς η προηγούμενη ετήσια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του Ερυθρού Σταυρού, η οποία τα τελευταία 5-6 χρόνια υπογράφεται ετεροχρονισμένα, έχει λήξει εδώ και 6 μήνες.

Επίσης, το κτιριακό πρόβλημα του Κέντρου παραμένει ακόμη άλυτο. Συγκεκριμένα, από το 2005 τα 2 από τα 3 κτίρια στα οποία στεγάζονται οι πρόσφυγες έχουν κριθεί ακατάλληλα, το δε τρίτο έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο με πιθανότητα κατάρρευσης σε περίπτωση σεισμού.

Τέλος, υπενθυμίζουν ότι η ερώτηση που κατατέθηκε για το ίδιο θέμα πριν από ένα χρόνο παραμένει αναπάντητη και ως εκ τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί για ποιο λόγο δεν έχει υπογραφεί ακόμη η ετήσια προγραμματική σύμβαση, προκειμένου να πληρωθούν οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο, καθώς και ποια μέτρα θα λάβουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής και ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων, αφενός από πλευράς ειδών βασικής ανάγκης και αφετέρου από πλευράς ασφάλειας των κτιρίων στα οποία στεγάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: