ΣΥΡΙΖΑ: Υποκρισία ΠΑΣΟΚ, να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο

Την έναρξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη "μικρή ΔΕΗ", αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ζητώντας την απόσυρσή του.

Το σωματείο των "βορείων" εργαζομένων στη ΔΕΗ, Σπάρτακος, μετά την ένταξη του σχεδίου νόμου στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, αποφάσισε δυναμικές απεργίες και μαζικό κοινό αγώνα για την επόμενη φάση "της μητέρας των μαχών", που προβλέπει το ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας "ρίχνοντάς την στα χέρια των λαίμαργων ιδιωτικών συμφερόντων".

Συγχρόνως, καλεί σε συστράτευση, ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη άπαντες τους εργαζόμενους, φορείς, συνταξιούχους, άνεργους και κάθε έναν πολίτη της χώρας, αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ, τα πρωτοβάθμια σωματεία του ομίλου ΔΕΗ μαζί με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Δ. Μακεδονίας την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας στις 8 μ.μ.

ΣΥΡΙΖΑ: Αμεση απόσυρση του νομοσχεδίου

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ" ζήτησε εκ νέου ο υπεύθυνος Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας τη συνήθη τακτική του να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, διαφημίζει από προχθές ότι η σύσκεψη για τη "μικρή ΔΕΗ" στο Μαξίμου θα σώσει τους εργαζομένους στις προς εκποίηση μονάδες της ΔΕΗ.

Η υποκρισία όμως έχει και όρια, τονίζει ο Θ. Πετράκος και υπενθυμίζει ότι το καταστροφικό νομοσχέδιο φέρει την υπογραφή του υπουργού ΠΕΚΑ, εκ του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημειώνει πως η συγκυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχωρήσει στην περαιτέρω διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ ως οικτρή μειοψηφία στον λαό, χωρίς πλέον καμία πολιτική νομιμοποίηση.